Tærte med Emmentaler, spinat og karamelliserede løg
Forberedelse: 30 min. I Tilberedning: 45 min. I Samlet tid: 75 min.
En skøn, gylden tærte med sødme fra løgene, friskhed fra spinaten og den karakteristiske nøddeagtige smag fra Emmentaler AOP 45+. Osten giver fyldet en cremet konsistens og en mild dybde, som gør tærten både elegant og hjemlig.
"Tærten med Emmentaler beviser, at det enkle ofte smager allerbedst."
Mikael Ost.
- Indehaver
Hvad du skal bruge
Tærtebund:
- 200 g hvedemel
- 100 g smør, koldt og i tern
- 1 æg
- 1 spsk vand
- En smule salt
Fyld: - 1 spsk smør
- 2 store løg, i tynde skiver
- 200 g frisk spinat (eller optøet, drænet frossen)
- 3 æg
- 2 dl piskefløde
- 150 g Emmentaler AOP 45+, revet
- Salt, peber og evt. et nip revet muskatnød
Sådan laver du retten
- Lav tærtebunden: Smuldr smør i melet, tilsæt æg, vand og salt, og saml hurtigt dejen. Pak den ind og lad den hvile i 30 min. i køleskab.
- Rul dejen ud, læg den i en tærteform, prik bunden med en gaffel, og forbag den i 10 min. ved 200 °C.
- Karamelliser løgene: Smelt smør på en pande, tilsæt løg og lad dem blive gyldne og søde ved middel varme (ca. 15 min.).
- Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Krydr med salt, peber og muskat.
- Pisk æg og fløde sammen i en skål, og rør den revne Emmentaler i.
- Fordel løg og spinat på tærtebunden, hæld æggeblandingen over, og bag tærten i 25–30 min. ved 200 °C, til den er gylden og fast i midten.