Tærte med Emmentaler, spinat og karamelliserede løg

Forberedelse: 30 min.  I   Tilberedning: 45 min.   I  Samlet tid: 75 min.

En skøn, gylden tærte med sødme fra løgene, friskhed fra spinaten og den karakteristiske nøddeagtige smag fra Emmentaler AOP 45+. Osten giver fyldet en cremet konsistens og en mild dybde, som gør tærten både elegant og hjemlig.

"Tærten med Emmentaler beviser, at det enkle ofte smager allerbedst."
Mikael Ost.
- Indehaver

Hvad du skal bruge

     Tærtebund:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør, koldt og i tern
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • En smule salt

    Fyld:
  • 1 spsk smør
  • 2 store løg, i tynde skiver
  • 200 g frisk spinat (eller optøet, drænet frossen)
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g Emmentaler AOP 45+, revet
  • Salt, peber og evt. et nip revet muskatnød

Sådan laver du retten

  • Lav tærtebunden: Smuldr smør i melet, tilsæt æg, vand og salt, og saml hurtigt dejen. Pak den ind og lad den hvile i 30 min. i køleskab.
  • Rul dejen ud, læg den i en tærteform, prik bunden med en gaffel, og forbag den i 10 min. ved 200 °C.
  • Karamelliser løgene: Smelt smør på en pande, tilsæt løg og lad dem blive gyldne og søde ved middel varme (ca. 15 min.).
  • Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Krydr med salt, peber og muskat.
  • Pisk æg og fløde sammen i en skål, og rør den revne Emmentaler i.
  • Fordel løg og spinat på tærtebunden, hæld æggeblandingen over, og bag tærten i 25–30 min. ved 200 °C, til den er gylden og fast i midten.
Scroll to Top