Økologisk ostehandel i København

Ostehandel i København er ikke et nyt fænomen. Selvom vi går rundt i dag og ikke synderligt bemærker det røde øko-mærke, så var det stadig en relativt ny ting tilbage i årtusindeskiftet. På et marked på Østerbro, bliver de økologiske oste revet over bordpladen af københavnerne, der er vilde med konceptet. De økologiske oste var egentligt tiltænkt engrossalg, men to jyske landmænd fik idéen om at sælge dem direkte til forbrugerne på markedet.

På Roskilde Dyrskue samme år, møder den ene jyde en meget københavnsk mand, der viser sig at være den legendariske Jens Slagter. De to øko-passionerede mænd, bliver ved med at møde hinanden til forskellige fødevare- og miljøarrangementer og de beslutter sig endelig for et møde.

Mødet bliver på den lokale bar, Det Hvide Lam, hvor hele forretningsidéen sirligt bliver nedskrevet på en hvid serviet. Osten ved Kultorvet, er født.

Hvem driver Osten ved Kultorvet?

Kort tid efter åbner den økologiske ostehandel i København, Osten ved Kultorvet, sine døre for befolkningen. Kalenderen skriver den 26. november 2008 og klokken er præcis 11:57, da skiltet sættes ud og døren låses op. Folk står allerede i kø udenfor, for at høre om den nye ostehandel i København og for at smage de økologiske oste.

Præcis 22 minutter efter den store åbningstale, der afholdes af Jens Slagter og Mikael Ost, passerer den Kongelige Livgarde sin vante gang forbi Osten ved Kultorvet og gør tilmed honnør for den nye butiksbestyrer. Det er nemlig en ældgammel tradition, som den dag i dag stadig opretholdes.

Bag disken, med et udvalg af 120 økologiske og biodynamiske oste, står den tidligere landmand, Mikael Ost, og ekspederer sine kunder med stor ildhu. Dér står han endnu.

Vision

Som den første og eneste økologiske ostehandel i København, ønsker vi at være førende med den nyeste viden indenfor ostens mange sundhedsfremmende egenskaber.

Vores vision er at forbedre forbrugernes opfattelse af de fødevarer, som de indtager.

Mission

Vores mission er at gøre de økologiske oste til et allemandseje. Osten ved Kultorvet leverer og serverer økologiske og biodynamiske oste til hele Danmarks befolkning. Vi lagrer mange af vores oste i vores eget ostelager for at tilbyde den bedste smag fra osten.

Værdier

Med stor respekt for dyrevelfærd samt miljøet, slår vi et slag for den økologiske og biodynamiske tankegang.

Vores ostehandel i København har respekt for de kommende generationers velbefindende, hvilket giver os et stærkt værdisæt for økologien.

Hvor ligger vores
Ostehandel i København

Åbningstider

Mandag 10.00 - 17.30
Tirsdag 10.00 - 17.30
Onsdag 10.00 - 17.30
Torsdag 10.00 - 17.30
Fredag 10.00 - 18.00
Lørdag 10.00 - 15.00
Søndag LUKKET

Osten ved Kultorvet
Rosenborggade 2
1130 Copenhagen

Hvilke slags oste tilbyder Osten ved Kultorvet?

Vores ostehandel i København tilbyder et bredt udvalg af økologiske oste fra både Danmark og resten af verden. Nogle af de oste, vi tilbyder, er Comté, Taleggio, Manchego, Parmigiano, Gruyere, Tallegio og mange flere. Man kan roligt sige, at der er oste til enhver smag.

Scroll to Top