Hvorfor åbne en økologisk ostebutik i København?

Selvom vi går rundt i dag og ikke synderligt bemærker det røde øko-mærke, så var det stadig en relativt ny ting tilbage i årtusindeskiftet.

På et marked på Østerbro, bliver de økologiske oste revet over bordpladen af københavnerne, der er vilde med konceptet. De økologiske oste var egentligt tiltænkt engrossalg, men to jyske landmænd fik idéen om at sælge dem direkte til forbrugerne på markedet.

På Roskilde Dyrskue samme år, møder den ene jyde en meget københavnsk mand, der viser sig at være den legendariske Jens Slagter. De to øko-passionerede mænd, bliver ved med at møde hinanden til forskellige fødevare- og miljøarrangementer og de beslutter sig endelig for et møde.

Mødet bliver på den lokale bar, Det Hvide Lam, hvor hele forretningsidéen sirligt bliver nedskrevet på en hvid serviet. Osten ved Kultorvet er født.

Hvem driver Osten ved Kultorvet?

Kort tid efter, åbner den økologiske ostebutik Osten ved Kultorvet sine døre for befolkningen. Kalenderen skriver den 26. november 2008 og klokken er præcis 11:57, da skiltet sættes ud og døren låses op. Folk står allerede i kø udenfor, for at høre om den nye ostebutik og for at smage de økologiske oste.

Præcis 22 minutter efter den store åbningstale, der afholdes af Jens Slagter og Mikael Ost, passerer den Kongelige Livgarde sin vante gang forbi Osten ved Kultorvet og gør tilmed honnør for den nye butiksbestyrer. Det er nemlig en ældgammel tradition, som den dag i dag stadig opretholdes.

Bag disken, med et udvalg af 120 økologiske og biodynamiske oste, står den tidligere landmand Mikael Ost og ekspederer sine kunder med stor ildhu. Og dér står han endnu.

Vision

Som den første og eneste økologiske ostebutik, ønsker vi at være førende med den nyeste viden indenfor ostens mange sundhedsfremmende egenskaber.

Vores vision er at forbedre forbrugernes opfattelse af de fødevarer, som de indtager.

Mission

Osten ved Kultorvet leverer og serverer økologiske og biodynamiske oste til hel Danmarks befolkning. Vi lagrer mange af vores oste i vores eget ostelager, for at tilbyde den bedste smag fra osten.

Vores mission er at gøre de økologiske oste til et allemandseje, for den studerende såvel for de velhavende.

Værdier

Med stor respekt for dyrevelfærd samt miljøet, slår vi et slag for den økologiske og biodynamiske tankegang.

Vores respekt for de kommende generationers velbefindende, giver os et stærkt værdisæt for økologien.

Hvor ligger
Osten ved Kultorvet

Åbningstider

Mandag 10.00 - 17.30
Tirsdag 10.00 - 17.30
Onsdag 10.00 - 17.30
Torsdag 10.00 - 17.30
Fredag 10.00 - 18.00
Lørdag 10.00 - 15.00
Søndag LUKKET

Rosenborggade 2
1130 Copenhagen

Scroll to Top