Gorgonzola pasta med pærer og valnødder

Forberedelse: 15 min.  I  Tilberedning: 25 min.  I  Samlet tid: 40 min.

En klassisk italiensk kombination, hvor den fyldige Gorgonzola møder sødme fra pærer og sprødhed fra valnødder – enkelt, men utrolig raffineret. Perfekt hvis man vil have en god fyldig pastaret med sødme og lidt sprødhed.

"En skefuld Gorgonzola gør enhver dag lidt mere cremet."
Mikael Ost.
- Indehaver

Hvad du skal bruge

  • 250 g pasta (gerne tagliatelle eller penne)
  • 100 g Gorgonzola (f.eks. Gorgonzola Arianna DOP 48+)
  • 1 spsk smør
  • 1 moden pære
  • En håndfuld valnødder
  • Friskkværnet peber
  • Frisk timian

Sådan laver du retten

  • Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente.
  • Lav saucen: Smelt smør på en pande ved middel varme. Tilsæt fløden og lad den varme igennem.
  • Tilsæt Gorgonzolaen i tern og rør, indtil den smelter til en jævn sauce. Smag til med peber og evt. lidt citronsaft for friskhed.
  • Skær pæren i tynde skiver og rist valnødderne let på en tør pande.
  • Vend pastaen i saucen, anret på tallerkener, og pynt med pæreskiver, valnødder og frisk timian.
Scroll to Top