Gorgonzola pasta med pærer og valnødder
Forberedelse: 15 min. I Tilberedning: 25 min. I Samlet tid: 40 min.
En klassisk italiensk kombination, hvor den fyldige Gorgonzola møder sødme fra pærer og sprødhed fra valnødder – enkelt, men utrolig raffineret. Perfekt hvis man vil have en god fyldig pastaret med sødme og lidt sprødhed.
"En skefuld Gorgonzola gør enhver dag lidt mere cremet."
Mikael Ost.
- Indehaver
Hvad du skal bruge
- 250 g pasta (gerne tagliatelle eller penne)
- 100 g Gorgonzola (f.eks. Gorgonzola Arianna DOP 48+)
- 1 spsk smør
- 1 moden pære
- En håndfuld valnødder
- Friskkværnet peber
- Frisk timian
Sådan laver du retten
- Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente.
- Lav saucen: Smelt smør på en pande ved middel varme. Tilsæt fløden og lad den varme igennem.
- Tilsæt Gorgonzolaen i tern og rør, indtil den smelter til en jævn sauce. Smag til med peber og evt. lidt citronsaft for friskhed.
- Skær pæren i tynde skiver og rist valnødderne let på en tør pande.
- Vend pastaen i saucen, anret på tallerkener, og pynt med pæreskiver, valnødder og frisk timian.