Gorgonzola Arianna DOP 48+

0,27 kr. 27 DKK / 100 g

Pris

Gorgonzola Arianna DOP 48+ er produceret af økologisk, italiensk komælk på Il Caseificio Oioli Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Vores Gorgonzola Arianna DOP er den ægte vare, når vi taler om en Gorgonzola ost. Den 12 kilo tunge ost er et pragteksempel på italiensk kultur og gamle dyder. Gorgonzola er opkaldt efter byen af samme navn, der ligger lige uden for Milano.

Historien siger, at en ung mejerist havde forelsket sig i en smuk og lettere omgængelig pige. Som han stod der lavede den sædvanlige ost, dagdrømte han den smukke pige. Det resulterede i, at han blandede en gammel og mugnet osteløbe i den friske mælk og resultatet var en ost, der havde en sær lugt med blågrønne vener indeni.

Ostemesteren tvang den unge mejerist til at smage på osten, men til alles forbløffelse havde osten en god smag og Gorgonzola osten var hermed opfundet.

Som en naturlig konsekvens af produktionsprocessen, nedbrydes laktosen, som betyder at denne Gorgonzola ost næsten er laktosefri. Derudover er den fyldt med både A-vitaminer og B-vitaminer. Vores Gorgonzola ost er desuden stemplet med DOP, som står for Denominazione di Origine Protetta.

Hjemmelevering

Vi sender onsdag klokken 16

Andet vi må friste dig med?

Gorgonzola Arianna DOP 48+ er produceret af økologisk, italiensk komælk på Il Caseificio Oioli Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Mejeriet Il Caseificio Oioli ligger i byen Cavaglietto, i Novara-provinsen vest for Milano. Her har de fremstillet økologisk Gorgonzola ost i mere end 30 år med engagement og lidenskab. De udvælger kun den bedste mælk fra udvalgte gårde, som de vælger ud fra kvalitet og pålidelighed.

Konsistens:
Gorgonzola Arianna DOP har en blød og cremet konsistens, der næsten smelter på tungen.

Smagsoplevelse:
Gorgonzola Arianna DOP er sød og flødeagtig med subtile noter af blåskimmel.

Modningsproces:
Ved sin modning får Gorgonzola Arianna DOP sin smag og vener af blåskimmel spreder sig i hele osten.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet et kvarter før servering. Serveres på ristet rugbrød og gerne med en syrlig marmelade såsom havtorn. Gorgonzola Arianna DOP er næsten obligatorisk til et tapasbord for dem, der kan lide en mild blåskimmel. Server en Gorgonzola ost med frisk frugt, figenkompot eller rødløgskompot og honning.

Brug den også til alt madlavning i det italienske køkken.

Du bør naturligvis vælge en italiensk vin til din ost, et bud til denne ost kunne være en Pinot Bianco, Riesling eller en sød Rosé vin. Skal den komplementere osten mere, kan du gå over i en Chianti Classico eller en vin med bobler, f.eks. Barbera DOC.

Mælk

Fedt

48+ / 27% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. xx måneder

Skimmeltype

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, animalsk osteløbe, blåskimmel (peniciullium roqueforti).
Osteskorpe: Naturskorpe, men bør skæres fra.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1322 KJ / 319 kcal
Fedt: 27 g
-heraf mættede fedtsyrer: 18 g
Kulhydrater: <0,1 g
-heraf sukkerarter: <0,1 g
Protein: 19 g
Salt: 1,1 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender onsdag ved bestilling inden kl. 12