Gorgonzola Arianna DOP 48+ er produceret af økologisk, italiensk komælk på Il Caseificio Oioli Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Mejeriet Il Caseificio Oioli ligger i byen Cavaglietto, i Novara-provinsen vest for Milano. Her har de fremstillet økologisk Gorgonzola ost i mere end 30 år med engagement og lidenskab. De udvælger kun den bedste mælk fra udvalgte gårde, som de vælger ud fra kvalitet og pålidelighed.
Konsistens:
Gorgonzola Arianna DOP har en blød og cremet konsistens, der næsten smelter på tungen.
Smagsoplevelse:
Gorgonzola Arianna DOP er sød og flødeagtig med subtile noter af blåskimmel.
Modningsproces:
Ved sin modning får Gorgonzola Arianna DOP sin smag og vener af blåskimmel spreder sig i hele osten.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet et kvarter før servering. Serveres på ristet rugbrød og gerne med en syrlig marmelade såsom havtorn. Gorgonzola Arianna DOP er næsten obligatorisk til et tapasbord for dem, der kan lide en mild blåskimmel. Server en Gorgonzola ost med frisk frugt, figenkompot eller rødløgskompot og honning.
Brug den også til alt madlavning i det italienske køkken.
Du bør naturligvis vælge en italiensk vin til din ost, et bud til denne ost kunne være en Pinot Bianco, Riesling eller en sød Rosé vin. Skal den komplementere osten mere, kan du gå over i en Chianti Classico eller en vin med bobler, f.eks. Barbera DOC.