Kongeå Maribo 45+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og kan købes ved Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
På Jernved Mejeri producerede man førhen kun smør i 1909 helt indtil 1992, hvor et ægtepar fra området opkøbte mejeriet og omlagde det til et privatejet og økologisk mejeri.
De lokale i området havde indtil da stået for produktionen, men nu kom nye kræfter til maskineriet og ud fra Jernved Mejeri strømmer der nu også masser af lækker ost fremstillet af ægteparret Laila og Ole Jørn Frederiksen. De stolte håndværkstraditioner levere videre i deres brier, blåskimmel og ikke mindst fantastiske Danbo oste.
Konsistens:
Kongeå Maribo 45+ er med sin bløde konsistens, nem at servere på brødet med en ostehøvl.
Smagsoplevelse:
Kongeå Maribo 45+ fungerer til alle måltider, særligt til morgenbrødet og til din frokost, hvis du er til en mellemlagret ost.
Modningsproces:
Osten modnes på Jernved Mejeri og bevarer den milde, let syrlige smag.
Serveringstip:
Kongeå Maribo 45+ smager suverænt på nybagt brød til morgenmaden eller frokostbordet med en klat marmelade. Kan også skæres i stængler og gives med på madpakken.