Kongeå Maribo Mellemlagret 45+

  Kongeå Maribo 45+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og kan købes ved Osten ved Kultorvet.

Før 1952 bliver en Maribo ost solgt under navnet ”dansk æltet gouda”, som ikke lyder så appetitligt, men sådan fremstilles osten altså. En Maribo ost er den eneste æltede ost, der bliver fremstillet i Danmark. Den særlige fremgangsmåde med æltning, giver osten en struktur med mange små, tætsiddende huller.

En Maribo kan nemlig minde lidt om den hollandske gouda, men denne ost er produceret i Danmark og opkaldt efter byen Maribo på Lolland. Den danske Maribo ost fik sit navn officielt anerkendt på Stresa Konventionen i 1952.

0,18 kr. 18 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 064 Kategorier ,

Kongeå Maribo 45+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og kan købes ved Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:

På Jernved Mejeri producerede man førhen kun smør i 1909 helt indtil 1992, hvor et ægtepar fra området opkøbte mejeriet og omlagde det til et privatejet og økologisk mejeri.

De lokale i området havde indtil da stået for produktionen, men nu kom nye kræfter til maskineriet og ud fra Jernved Mejeri strømmer der nu også masser af lækker ost fremstillet af ægteparret Laila og Ole Jørn Frederiksen. De stolte håndværkstraditioner levere videre i deres brier, blåskimmel og ikke mindst fantastiske Danbo oste.

Konsistens:
Kongeå Maribo 45+ er med sin bløde konsistens, nem at servere på brødet med en ostehøvl.

Smagsoplevelse:
Kongeå Maribo 45+ fungerer til alle måltider, særligt til morgenbrødet og til din frokost, hvis du er til en mellemlagret ost.

Modningsproces:
Osten modnes på Jernved Mejeri og bevarer den milde, let syrlige smag.

Serveringstip:
Kongeå Maribo 45+ smager suverænt på nybagt brød til morgenmaden eller frokostbordet med en klat marmelade. Kan også skæres i stængler og gives med på madpakken.

Mælk

Fedt

45+ / 25% fedt

Smag

,

Skimmeltype

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 6 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, osteløbe, mælkesyrekultur, rødkitkultur.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Energi: 1377 kJ/ 330 kcal
Fedt: 25 g
-heraf mættede fedtsyrer: 16 g
Kulhydrat: <0,5 g
-heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 25 g
Salt: 1,8 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.