Hvidløgsost er en friskost, der er fremstillet af økologisk, dansk komælk på Søvind Mejeri og sælges hos ved Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Søvind Mejeri ligger ved Horsens i Jylland, hvor højdedrag og græsenge går hånd i hånd. Det er et af de ældste mejerier i Danmark. Og historien går tilbage til 1884, hvor det skilte sig ud ved at producere ost fremfor det almene smør.
I dag drives Søvind Mejeri som et moderne anlæg. Dog har de bevaret de traditionelle ostefremstillinger, med tre kerneværdier: Holdning, mod og smag. De fravælger bevidst kemien fra deres lækre produkter, som råder over friskoste, der nænsomt lægges i sække og puttes i drænkarret, som var de små børn.
Konsistens:
Hvidløgsost er med sin bløde og cremede konsistens, nem at smøre ud og servere på et stykke brød med en smørekniv.
Smagsoplevelse:
Hvidløgsost fungerer til alle måltider, men særligt til morgenmad eller frokost, hvis du er til hvidløg.
Modningsproces:
Osten syrnes og vallen udskilles over et par dage.
Serveringstip:
Hvidløgsost er en fantastisk smøreost til nybagt brød. Den kan også meget vel anvendes i en dressing til en god salat.