Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
I tidernes morgen stiftede lokale mænd i området et mejeri, som udelukkende producerede smør. Mejeriet grænser op til Kongeåen i Esbjerg-området. Jernved Mejeri blev i 1992 opkøbt og omlagt til et privatejet mejeri, men siden 1909 har det fungeret som et lokalt mejeri med stolte håndværkstraditioner.
Konsistens:
Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen har en blød konsistens og er nem at skære ud med en osteskærer i skiver til sit brød.
Smagsoplevelse:
Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen fungerer til alle måltider, da den har en mild smag af ægte Danbo ost. Osten har en gennemtrængende smag af kommen.
Modningsproces:
Osten modnes med rødkit og Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen får herved mere smag, men forbliver blød og skærbar.
Serveringstip:
Du kan både servere osten både rugbrød og franskbrød. Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen er især god på en nybagt bolle. Du kan også finde en god brændevin, der er fremstillet på kommen, som ville passe godt til en ostemad med Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen.