Kongeå Danbo Mellemlagret m/ Kommen 45+

0,17 kr. 17 DKK / 100 g

Pris

Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

En ost med kommen, bør du tygge på 27 gange. Urten stammer tilbage fra middelalderen, hvor den blev brugt som en lægeplante såvel som en krydderurt til madretter. I dag anvendes kommen dog ikke i den medicinske industri, men derfor har den stadig gode og sunde egenskaber.

I gamle dage anvendte man kommen mod luft i maven og for at fremme fordøjelsen, i så fald man tyggede 27 gange for at frigive de virksomme stoffer i urten med de aromatiske frugter. Det siges også, at kommen kunne afhjælpe børn med kolik, modvirke tandpine og dårlig ånde. I denne ost fra Jernved Mejeri, høstes frugterne fra urten og tilsættes primært som smagsgiver til den mellemlagrede Danbo ost.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 047 Kategorier , , ,

Anbefalet tilbehør

Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
I tidernes morgen stiftede lokale mænd i området et mejeri, som udelukkende producerede smør. Mejeriet grænser op til Kongeåen i Esbjerg-området. Jernved Mejeri blev i 1992 opkøbt og omlagt til et privatejet mejeri, men siden 1909 har det fungeret som et lokalt mejeri med stolte håndværkstraditioner.

Konsistens:
Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen har en blød konsistens og er nem at skære ud med en osteskærer i skiver til sit brød.

Smagsoplevelse:
Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen fungerer til alle måltider, da den har en mild smag af ægte Danbo ost. Osten har en gennemtrængende smag af kommen.

Modningsproces:
Osten modnes med rødkit og Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen får herved mere smag, men forbliver blød og skærbar.

Serveringstip:
Du kan både servere osten både rugbrød og franskbrød. Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen er især god på en nybagt bolle. Du kan også finde en god brændevin, der er fremstillet på kommen, som ville passe godt til en ostemad med Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret med Kommen.

Mælk

Fedt

45+ / 25% fedt

Smag

,

Skimmeltype

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 5 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, rødkitkultur.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Energi: 1377 kJ/ 330 kcal
Fedt: 25 g
-heraf mættede fedtsyrer: 16 g
Kulhydrat: <0,5 g
-heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 25 g
Salt: 1,8 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)