Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk komælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
På Jernved Mejeri producerede man førhen kun smør i 1909 helt indtil 1992, hvor et ægtepar fra området opkøbte mejeriet og omlagde det til et privatejet og økologisk mejeri.
De lokale i området havde indtil da stået for produktionen, men nu kom nye kræfter til maskineriet og ud fra Jernved Mejeri strømmer der nu også masser af lækker ost fremstillet af ægteparret Laila og Ole Jørn Frederiksen. De stolte håndværkstraditioner levere videre i deres brier, blåskimmel og ikke mindst fantastiske Danbo oste.
Konsistens:
Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret har en halvfast konsistens og er nem at skære ud med en osteskærer i skiver til sit brød.
Smagsoplevelse:
Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret fungerer til alle måltider, da den har en let syrlig smag og smager som en ægte Danbo ost.
Modningsproces:
Ved sin modning med rødkit, får Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret en mere intens smag og bliver blød og skærbar.
Serveringstip:
Serveres på både rugbrød og franskbrød. Kongeå Danbo 45+ Mellemlagret bør du prøve på en nybagt bolle med en klat af din yndlingsmarmelade. Kan også bruges i sandwich eller til madpakken.