Blå Grubé Blåskimmel 60+ Lagret, er produceret af økologisk, dansk mælk af Thise Mejeri på Gedsted Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Et af de mindste mejerier i Danmark må siges at være Gedsted Mejeri. Kun fem kilometer fra mejeriet ligger Thise Mejeri, som Gedsted Mejeri er en del af. Grunden til, at de to mejerier er opdelte, skyldes den livlige blåskimmelkultur, der ville sprede sig til andre oste, medmindre den holdes adskilt på sit eget mejeri.
På mejeriet i Gedsted, har de altså specialiseret sig i at producere og udvikle en økologisk skimmelost.
Konsistens:
Blå Grubé 60+ har en blød og cremet konsistens, som du nemt kan skære i skiver til brød, med en skarp kniv.
Smagsoplevelse:
Blå Grubé 60+ fungerer til alle måltider, hvis du kan lide en lagret blåskimmel med en markant og intensiv smag, med en sødlig eftersmag.
Modningsproces:
Osten modnes i Hjerm Kalkgruber i minimum tre måneder og resulterer i en Blå Grubé 60+.
Serveringstip:
Tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres på et tapasbord eller som en lækker snack til en liflig vin. Blå Grubé 60+ bør opleves på et stykke ristet rugbrød evt. med en syrlig marmelade såsom havtorn.