Roquefort Papillon AOP 52+

0,48 kr. 48 DKK / 100 g

Pris

Økologisk fransk ost fra Osten ved Kultorvet Roquefort Papillon AOP 52+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra får på Papillon Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Dette er en helt unik stykke historisk ost, der kan spores tilbage til år 79 efter Kristi fødsel. Det siges, at en ung fyr sad i en grotte og spiste brød med et stykke fåremælksost. Fra grotten så han en smuk pige og valgte at løbe efter hende og forlod derfor sin mad i grotten. Da han vendte tilbage efter flere måneder, havde den grønne skimmel fra brødet imidlertid poret fåreosten og blåskimmelost blev herefter opfundet.

Mange år senere, i 1411, fik den franske konge Charles VI monopol på osten og videregav den til folket i området Roquefort-sur-Soulzon, hvorefter den fik sit velkendte navn Roquefort. Osten fik desuden tilkendt det allerførste kvalitetsstempel Appellation d’Origine Contrôlée (AOP) i 1925 og måtte derefter udelukkende modnes i grotterne ved Mont Combalou.

En Roquefort ost siges at have anti-inflammatoriske egenskaber fra sin blåskimmel og den let krummende ost, nydes over alt i verden med stort velbehag for dem, som elsker ost med blåskimmel.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Anbefalet tilbehør

Roquefort Papillon AOP 52+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra får på Papillon Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Tilbage i 1906 skaber Paul Alric et brand han kalder for ”Papillon”, der betyder sommerfugl på dansk. Men først i 1976 fremstilles den første ægte og økologiske Roquefort ost på hans mejeri.

På Papillon producerer de også den brødtype, der udvikler den særlige blåskimmel ved navn Penicillium roqueforti, som podes direkte ind i osten efter den færdige produktion.

Konsistens:
Roquefort Papillon AOP har en halvfast og smuldrende konsistens, som bør skæres med en skarp kniv.

Smagsoplevelse:
Roquefort Papillon AOP fungerer til alle måltider, hvis du er til en kraftig smag af blåskimmel og fåremælksost. Den let salte og krydrede ost, har få nøddeagtige nuancer, der er rig på både søde og salte aromaer med en behagelig eftersmag.

Modningsproces:
Den cylinderformede Roquefort ost får ved sin modning i grotterne en gennemtrængende smag, forbliver fugtig og hvor blåskimmel udvikler sig i årerne på osten.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres med andre kraftige oste til en tapas med figner, pærer og nødder. Roquefort Papillon AOP smager fantastisk på ristet rugbrød eller i en burger.

En god drikkevare hertil osten kunne være en Sherry, rødvin fra Bordeaux, Cabernet Sauvignon eller Malbec.

Mælk

,

Fedt

52+ / 32% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 5 måneder

Kvalitetsmærke

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret fåremælk (råmælk), stensalt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe, blåskimmelkultur (penicillium roqueforti).
Osteskorpe: Naturlig med blåskimmel, der kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1572 KJ / 379 kcal
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 20 g
Kulhydrater: 1,8 g
-heraf sukkerarter: <0,1 g
Protein: 21 g
Salt: 3,6 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)