Roquefort Papillon AOP 52+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra får på Papillon Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Tilbage i 1906 skaber Paul Alric et brand han kalder for ”Papillon”, der betyder sommerfugl på dansk. Men først i 1976 fremstilles den første ægte og økologiske Roquefort ost på hans mejeri.
På Papillon producerer de også den brødtype, der udvikler den særlige blåskimmel ved navn Penicillium roqueforti, som podes direkte ind i osten efter den færdige produktion.
Konsistens:
Roquefort Papillon AOP har en halvfast og smuldrende konsistens, som bør skæres med en skarp kniv.
Smagsoplevelse:
Roquefort Papillon AOP fungerer til alle måltider, hvis du er til en kraftig smag af blåskimmel og fåremælksost. Den let salte og krydrede ost, har få nøddeagtige nuancer, der er rig på både søde og salte aromaer med en behagelig eftersmag.
Modningsproces:
Den cylinderformede Roquefort ost får ved sin modning i grotterne en gennemtrængende smag, forbliver fugtig og hvor blåskimmel udvikler sig i årerne på osten.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres med andre kraftige oste til en tapas med figner, pærer og nødder. Roquefort Papillon AOP smager fantastisk på ristet rugbrød eller i en burger.
En god drikkevare hertil osten kunne være en Sherry, rødvin fra Bordeaux, Cabernet Sauvignon eller Malbec.