Tomme de Brebis d’Aveyron 56+

Økologisk fransk ost fra Osten ved Kultorvet  Tomme de Brebis d’Aveyron 56+ er produceret af økologisk, fåremælk på mejeriet Fromagerie coopérative des Bergers du Larzac og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Fåremælken til denne lækre Tomme de Brebis kommer fra højsletten i Larzac-området, der ligger i den sydlige del af Frankrig. Skorpen på denne ost er rustik, da osten fremstilles i hånden. Det medfører at hver ost er unik og kan have forskellige størrelser og udseende – smagen er dog den samme.

Indvendigt i osten overrasker den med en glat og blød midte, med en meget nuanceret og let nøddeagtig smag.

0,42 kr. 42 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 289 Kategori:

Tomme de Brebis d’Aveyron 56+ er produceret af økologisk, fåremælk på mejeriet Fromagerie coopérative des Bergers du Larzac og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
På højsletterne ved Larzac i Sydfrankrig, ligger et lille økologisk mejeri, der drives af Thomas Du Larzac. Rundt omkring mejeriet ligger en række gårde hvor landmændene holder frit græssende får, der alle leverer den mest sublime og økologiske fåremælk til Thomas.

Han håndlaver hver ost på sit mejeri, Fromagerie coopérative des Bergers du Larzac, hvor hans ideologi er at forstærke den franske rigdom af natur og fåremælk.

Konsistens:

Tomme de Brebis d’Aveyron 56+ har en skærefast konsistens, der kan skæres med kniv eller ostehøvl.

Smagsoplevelse:
Tomme de Brebis d’Aveyron 56+ smager af fåremælk, naturlige mineraler og grottelagring.

Modningsproces:
Ved sin hulelagrede modning i 8 måneder, bevarer Tomme de Brebis d’Aveyron 56+ sin fugtighed, men udvikler en smag, uden at være stærk og smage af uld. Skorpen bliver over tid dekoreret med grå fløjlsagtige markeringer, som stammer fra spiselige svampe, der udvikler sig i modningsprocessen.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Tomme de Brebis d’Aveyron 56+ smager fantastisk i en sandwich, på rugbrød, kiks eller til en tapas. Server med honning, mandler og marmelade.

En god drikkevare hertil osten kunne være Chardonnay, Pinot Noir, Champagne, Chenin Blanc, Pinot Gris, eller en tør Riesling.

Mælk

Fedt

56+ / 37% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 8 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret fåremælk, havsalt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe.
Osteskorpe: Naturlig skorpe, der kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1811 KJ / 437 kcal
Fedt: 37 g
-heraf mættede fedtsyrer: 26 g
Kulhydrater: 2 g
-heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 24 g
Salt: 1,1 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.