Camembert de Isigny 45+

78,00 kr.

Økologisk fransk ost fra Osten ved Kultorvet  Camembert de Isigny 45+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på Isigny Sainte-Mère Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

En Camembert ost er sandsynligvis en af ​​de mest berømte oste i verden. Osten stammer fra Pays d’Auge, et landskab i Normandiet, der strækker sig over et områderne Calvados, Orne og Eure. Camembert er også navnet på en meget lille landsby i Orne, hvorfra byen gav osten sit navn for omkring 200 år siden.

Det er den kvindelige landmand, Marie Harel, der raffinerede en gammel opskrift og skabte Camembert. Marie tilbyder præsten husly under den franske revolution, og som tak, overleverer præsten en unik opskrift på en hvidskimmelost. Mange år senere serverer Maries datter, osten for selveste Napoleon III, der er så vild med en Camembert ost, at han gør den berømt.

Denne lille Camembert de Isigny stammer fra Isigny-sur-Mer, en fransk kommune i Calvados-området i Normandiet. Mælken fra køerne i området giver en særpræget Camembert-karakter, der bare må opleves.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Anbefalet tilbehør

Camembert de Isigny 45+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på Isigny Sainte-Mère Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Mejeriet Isigny Sainte-Mère er en sammenslutning af to mejerier, hvoraf mejeriet Sainte-Mère har eksisteret siden 1909 og mejeriet Isigny-sur-Mer åbnede i 1932. Først i 1980 slog de to mejerier deres mangeårige viden og ekspertise for ost sammen.

Mejeriet deler samme ideologi og ambition for kvalitet og godt håndværk.

Konsistens:
Camembert de Isigny 45+ har en blød og cremet konsistens, der gør den velegnet til at skære med en ostekniv eller spise med en gaffel.

Smagsoplevelse:
Camembert de Isigny 45+ har en behagelig saltnote og med fint afbalancerede, bitre aromaer. Jo mere moden osten er, jo mere fuldfede smag opnås med nuancer af friske grøntsager såsom blomkål og svampe.

Modningsproces:
Ved sin modning får Camembert de Isigny 45+ sin landlige smag og bliver mere fast i skorpen.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en time før servering. Serveres på rugbrød, gerne ristet eller på en kiks. Camembert de Isigny 45+ er en klassiker til en god tapas med lun baguette, frugt og nødder. Den er også særdeles velegnet til at blive bagt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter.

En god drikkevare hertil osten kunne være en cider fra Calvados, Champagne, Chenin Blanc eller en frugtig rødvin.

Mælk

,

Fedt

45+ / 22% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 1 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), havsalt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe, hvidskimmel (penicillium camemberti).
Osteskorpe: Hvidskimmel og kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1179,5 KJ / 284 kcal
Fedt: 22 g

-heraf mættede fedtsyrer: 16,4
Kulhydrater: 0,5 g
-heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 21 g
Salt: 1,7 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)