Camembert de Isigny 45+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på Isigny Sainte-Mère Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Mejeriet Isigny Sainte-Mère er en sammenslutning af to mejerier, hvoraf mejeriet Sainte-Mère har eksisteret siden 1909 og mejeriet Isigny-sur-Mer åbnede i 1932. Først i 1980 slog de to mejerier deres mangeårige viden og ekspertise for ost sammen.
Mejeriet deler samme ideologi og ambition for kvalitet og godt håndværk.
Konsistens:
Camembert de Isigny 45+ har en blød og cremet konsistens, der gør den velegnet til at skære med en ostekniv eller spise med en gaffel.
Smagsoplevelse:
Camembert de Isigny 45+ har en behagelig saltnote og med fint afbalancerede, bitre aromaer. Jo mere moden osten er, jo mere fuldfede smag opnås med nuancer af friske grøntsager såsom blomkål og svampe.
Modningsproces:
Ved sin modning får Camembert de Isigny 45+ sin landlige smag og bliver mere fast i skorpen.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en time før servering. Serveres på rugbrød, gerne ristet eller på en kiks. Camembert de Isigny 45+ er en klassiker til en god tapas med lun baguette, frugt og nødder. Den er også særdeles velegnet til at blive bagt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter.
En god drikkevare hertil osten kunne være en cider fra Calvados, Champagne, Chenin Blanc eller en frugtig rødvin.