Gedegouda Demeter 50+ er produceret af biodynamisk, hollandsk hollandsk råmælk fra geder på Saanenhof Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Saanenhof Mejeri har et motto. Skulle du besøge mejeriet i den sydhollandske by, Heeze, så kan du se ind af deres store vinduer, mens osten fremstilles. Deres motto er derfor: ”Hos os får du det, du ser”. Deres bæredygtige og meget gennemsigtige måde, at fremstille ost på, skaber en gedeost ud over det sædvanlige.
Navnet Saanenhof er opkaldt efter gederacen, som de holder på deres egen tilknyttede gård. Racen på gederne hedder Saanen. Gederne får frisk halm hver dag, så de også ligger lunt og blødt henover vinteren inde i stalden. De har altid mulighed for at gå udenfor, men vender altid ind om morgenen for at blive fodret og malket. Om foråret og sommeren går de udenfor og græsser sammen med deres lam, som får lov til at beholde deres horn. Derfor løber alle deres geder rundt med et flot gevir.
Mejeriet er desuden selvforsynende med energi på grund af deres solcelleapparater og et vandrensningssystem til deres spildevand. Gedernes afføring bruges til gødning og maden dyrker de selv på markerne og foderet består af græs, lucerne, kløver, majs og korn.
Konsistens:
Gedegouda Demeter 50+ har en fast og lidt hård konsistens, som du kan skære med høvl eller med en kniv.
Smagsoplevelse:
Gedegouda Demeter 50+ er en aromatisk ost med en let syrlig, rund gedesmag. Den upasteuriserede råmælk smager af urteeng og natur.
Modningsproces:
Gedegouda Demeter 50+ modnes på mejeriets eget ostelager under kontrollerede forhold.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering.