Gedegouda Demeter 50+

0,33 kr. 33 DKK / 100 g

Pris

   Gedegouda Demeter 50+ er produceret af biodynamisk, hollandsk hollandsk råmælk fra geder på Saanenhof Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Du får ikke en Gouda på gedemælk i en højere kvalitet, end denne Demeter variant. Det betyder også at osten fremstilles med det samme, som mælken kommer ude fra deres gård. Det er morgenmælken, der malkes fra gederne og transporteres ind på mejeriet. Hele processen med at fremstille en ost tager 4 timer og derefter sættes ostemassen på køl natten over.

Smagen i osten er karakteristisk for det foder, som gederne spiser. Det er frisk og den samme smag går igen i deres Gedegouda. De biodynamiske metoder, betyder ekstra arbejde for Saanenhof, men de ønsker at tage så meget hensyn til flora og fauna som muligt.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Anbefalet tilbehør

Gedegouda Demeter 50+ er produceret af biodynamisk, hollandsk hollandsk råmælk fra geder på Saanenhof Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Saanenhof Mejeri har et motto. Skulle du besøge mejeriet i den sydhollandske by, Heeze, så kan du se ind af deres store vinduer, mens osten fremstilles. Deres motto er derfor: ”Hos os får du det, du ser”. Deres bæredygtige og meget gennemsigtige måde, at fremstille ost på, skaber en gedeost ud over det sædvanlige.

Navnet Saanenhof er opkaldt efter gederacen, som de holder på deres egen tilknyttede gård. Racen på gederne hedder Saanen. Gederne får frisk halm hver dag, så de også ligger lunt og blødt henover vinteren inde i stalden. De har altid mulighed for at gå udenfor, men vender altid ind om morgenen for at blive fodret og malket. Om foråret og sommeren går de udenfor og græsser sammen med deres lam, som får lov til at beholde deres horn. Derfor løber alle deres geder rundt med et flot gevir.

Mejeriet er desuden selvforsynende med energi på grund af deres solcelleapparater og et vandrensningssystem til deres spildevand. Gedernes afføring bruges til gødning og maden dyrker de selv på markerne og foderet består af græs, lucerne, kløver, majs og korn.

Konsistens:
Gedegouda Demeter 50+ har en fast og lidt hård konsistens, som du kan skære med høvl eller med en kniv.

Smagsoplevelse:
Gedegouda Demeter 50+ er en aromatisk ost med en let syrlig, rund gedesmag. Den upasteuriserede råmælk smager af urteeng og natur.

Modningsproces:
Gedegouda Demeter 50+ modnes på mejeriets eget ostelager under kontrollerede forhold.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering.

Mælk

, ,

Fedt

50+ / 28% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 5 måneder

Ingredienser

Osten: Biodynamisk upasteuriseret gedemælk (råmælk), havsalt, vegetabilsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1461 KJ / 352 kcal
Fedt: 28 g
-heraf mættede fedtsyrer: 15 g
Kulhydrater: 0,5 g
-heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 25 g
Salt: 1,8 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)