Manchego DOP 55+

0,42 kr. 42 DKK / 100 g

Pris

   Manchego DOP 55+ er produceret af økologisk, spansk råmælk fra får på Fuentillezjos Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

I Spanien har arkæologer fundet beviser for fremstilling af Manchego ost på La Mancha-sletterne, længe før Kristus tid. Osten går derfor helt tilbage, da den iberiske civilisation stadig var i en relativt primitiv bronzealder. Disse osteproducenter blev omgivet af fjerne forfædre til Manchega-fårene, hvis mælk giver en Manchego ost sin nuancerede smag.

Denne Manchego ost er så god, at den har vundet en guldmedalje i Word Cheese Awards 2019-20.

Den europæiske certificering for en ægte Manchego ost får stemplet PDO (Protected Designation of Origin) eller på spansk DOP (Denominación de Origen Protegida).

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 555 Kategorier , ,

Anbefalet tilbehør

Manchego DOP 55+ er produceret af økologisk, spansk råmælk fra får på Fuentillezjos Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Mellem Madrid og Malaga ligger en lille bondeby ved navn Poblete i regionen La Mancha. Her ligger Fuentillezjos Mejeri, der desuden en landbrugsfarm, som igennem de sidste 45 år, har huset får fra det traditionelle fårerace La Mancha. Det er i et par familier, der har slået sig sammen om at dyrke og hyrde afgrøder og får. I spidsen står Mateo og Concha García, der har udviklet den ægte Manchego fra ældgamle opskrifter og fremgangsmetoder.

Jordstykket, som mejeriet og gården ligger på, er på hele 300 hektar. På halvdelen af den store grund, går de 2600 får og græsser i den vilde, spanske natur. De andre hektar anvender mejeriet Fuentillezjos til at dyrke økologiske afgrøder på, som de fodrer deres får med.

Lammene går hos deres mor i mindst 45 dage, indtil de kan klare dem selv, og først der begynder malkningen til den anerkendte Manchego ost. Der skal 6 liter fåremælk til et kilo ost, hvilket betyder at 12 får leverer mælken til en Manchego ost.

Konsistens:
Manchego DOP 55+ har en fast, let tør og smuldrende konsistens, du kan skære med en kniv.

Smagsoplevelse:
Manchego DOP 55+ har en kraftig smag af rå fåremælk. Smagen er frugtig, nøddeagtig, mælkesød og med en syrligt krydret eftersmag.

Modningsproces:
Ved sin modning på 10 måneder, får Manchego DOP 55+ karakteristiske smag.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres sammen med figner, som osten nærmest er skabt til at akkompagnere. Manchego DOP 55+ er en obligatorisk ost på et tapasbord for ostekendere, hvortil du kan servere kvædegelé, grønne druer, dadler og mørk chokolade.

En anbefalet drikkevare til en Manchego ost er ofte en Sherry. Du kan også tage ned i din lokale vinhandel og bede om en vin fra området Castilla – La Mancha, som matcher ostens terroir. Ellers ville en Tempranillo rødvin og en Verdejo hvidvin også gå godt hertil. Er du mere til øl, kan vi anbefale en Brown Ale, Stout eller en Porter øl.

Mælk

,

Fedt

55+ / 38% fedt

Smag

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 10 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret fåremælk (råmælk), animalsk osteløbe, mælkesyrekultur og salt.
Osteskorpe: Naturlig og kan spises, men bør skæres fra.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 2238 KJ / 535 kcal
Fedt: 38 g
-heraf mættede fedtsyrer: 22,7 g
Kulhydrater: 4 g
-heraf sukkerarter: <0,1 g
Protein: 22,4 g
Salt: 1,8 g
Calcium: 900 mg

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)