Manchego DOP 55+ er produceret af økologisk, spansk råmælk fra får på Fuentillezjos Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Mellem Madrid og Malaga ligger en lille bondeby ved navn Poblete i regionen La Mancha. Her ligger Fuentillezjos Mejeri, der desuden en landbrugsfarm, som igennem de sidste 45 år, har huset får fra det traditionelle fårerace La Mancha. Det er i et par familier, der har slået sig sammen om at dyrke og hyrde afgrøder og får. I spidsen står Mateo og Concha García, der har udviklet den ægte Manchego fra ældgamle opskrifter og fremgangsmetoder.
Jordstykket, som mejeriet og gården ligger på, er på hele 300 hektar. På halvdelen af den store grund, går de 2600 får og græsser i den vilde, spanske natur. De andre hektar anvender mejeriet Fuentillezjos til at dyrke økologiske afgrøder på, som de fodrer deres får med.
Lammene går hos deres mor i mindst 45 dage, indtil de kan klare dem selv, og først der begynder malkningen til den anerkendte Manchego ost. Der skal 6 liter fåremælk til et kilo ost, hvilket betyder at 12 får leverer mælken til en Manchego ost.
Konsistens:
Manchego DOP 55+ har en fast, let tør og smuldrende konsistens, du kan skære med en kniv.
Smagsoplevelse:
Manchego DOP 55+ har en kraftig smag af rå fåremælk. Smagen er frugtig, nøddeagtig, mælkesød og med en syrligt krydret eftersmag.
Modningsproces:
Ved sin modning på 10 måneder, får Manchego DOP 55+ karakteristiske smag.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres sammen med figner, som osten nærmest er skabt til at akkompagnere. Manchego DOP 55+ er en obligatorisk ost på et tapasbord for ostekendere, hvortil du kan servere kvædegelé, grønne druer, dadler og mørk chokolade.
En anbefalet drikkevare til en Manchego ost er ofte en Sherry. Du kan også tage ned i din lokale vinhandel og bede om en vin fra området Castilla – La Mancha, som matcher ostens terroir. Ellers ville en Tempranillo rødvin og en Verdejo hvidvin også gå godt hertil. Er du mere til øl, kan vi anbefale en Brown Ale, Stout eller en Porter øl.