Santa Gadea Red Label Gedebrie er produceret af økologisk, spansk mælk på Santa Gadea Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
På den familieejede gård Santa Gadea, går sønnen Alfonso rundt på deres 2000 hektar store grund og passer deres 1000 fritgående geder. Deres kæmpe store stald, rummer både en malkestue og gedernes sovepladser. Deres 1000 geder har et hjem, der er indrettet med et fransk design (gederne er franske og Alfonso ville ikke have, at nogen fik hjemve).
Gederne lever af Alfonsos egne afgrøder, der er helt uden GMO og fri for kemisk herbicid og gødning. Den naturlige og økologiske måde, at drive landbrug på, hjælper til at mælken bliver rig på gode næringsstoffer og smag. Alfonso tager sig desuden af det lokale dyreliv og natur, ved at plante 100.000 træer og kun bruge energi fra vindmøller og solpaneler.
Konsistens:
Santa Gadea Red Label Gedebrie har en fast skorpe og en blød og cremet midte.
Smagsoplevelse:
Vi får ofte af vide, at vores Santa Gadea Red Label Gedebrie ikke smager så meget af ged.
Modningsproces:
Ved sin korte modning i trææsker, bevarer Santa Gadea Red Label Gedebrie sin friske smag af gedemælk. Hvidskimlen når at brede sig rundt om hele gedeosten på et par uger.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet 20 minutter før servering. Serveres på friskbagt surbrød. Santa Gadea Red Label Gedebrie smager fantastisk sammen med lidt kvædegele eller blommemarmelade.
En god drikkevare hertil osten kunne være en spansk afkølet rødvin eller en liflig hvidvin.