Kongeå Danbo Guld m/ Kommen 45+

 Kongeå Danbo Guld 45+ Lagret med Kommen, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

Det siges, at man bør tygge 27 gange på et stykke ost med kommen. Kommen går helt tilbage til middelalderen, hvor urten blev anvendt som lægeplante og krydderurt. De meget aromatiske frugter fra krydderurten høstes og anvendes som smagsgiver i denne fantastiske Danbo ost fra Jernved Mejeri.

Kommen kan have den egenskab, at det modvirker luft i maven og fremmer fordøjelsen. Derfor skal man tygge godt og grundigt på kommenurtens frugter, for at frigive de virksomme stoffer. Derudover anvendte man i gamle dage også kommen som et middel mod kolik hos børn samt problemer med tandpine. Kommen kan også modvirke dårlig ånde, selvom man kan argumentere imod dette, når de spises med den stærke ost.

Osten er lagret og derfor kaldes den for en Guld ost. Her får du altså både en kraftig ost med en aromatisk smag af kommen, som mange elsker.

0,17 kr. 16,5 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 048 Kategorier , ,

Kongeå Danbo Guld 45+ Lagret med Kommen, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Jernved Mejeri har tidligere været ejet af lokale fra området omkring Kongeåen i Esbjerg Kommune. Mejeriet blev stiftet i 1909 og allerede dengang producerede man mejeriprodukter, primært smør, med gamle og stolte håndværkstraditioner.

I 1992 vælger ægteparret Laila og Ole Jørn Frederiksen derimod at opkøbe Jernved Mejeri og omlægge det til et privatejet mejeri, hvor de udvider sortimentet til kærnemælk, is og ikke mindst ost. Deres økologiske oste bliver et hit og fremstilles stadig som dengang; med stolte håndværkstraditioner og i høj kvalitet.

Konsistens:
Kongeå Danbo 45+ Lagret med Kommen har en blød konsistens og er nem at skære ud med en osteskærer i skiver til sit brød.

Smagsoplevelse:
Kongeå Danbo 45+ Lagret med Kommen fungerer til alle måltider, da den har en let syrlig smag og smager som en ægte lagret Danbo ost. Denne Danbo ost har en gennemtrængende smag af kommen.

Modningsproces:
Ved sin modning med rødkit, får Kongeå Danbo 45+ Lagret med Kommen mere smag, men forbliver blød og skærbar.

Serveringstip:
Serveres på både rugbrød og franskbrød. Kongeå Danbo 45+ Lagret med Kommen bør du prøve på en nybagt bolle med en klat af din yndlingsmarmelade. Der produceres også brændevin på kommen, som ville passe perfekt til en ostemad med Kongeå Danbo 45+ Lagret med Kommen.

Mælk

Fedt

45+ / 25% fedt

Smag

,

Skimmeltype

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 5 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, rødkitkultur.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Energi: 1377 kJ/ 330 kcal
Fedt: 25 g
-heraf mættede fedtsyrer: 16 g
Kulhydrat: <0,5 g
-heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 25 g
Salt: 1,8 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.