Her er månedens ost fra Osten ved Kultorvet i København.
Bjergblomst 45+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
På det schweiziske mejeri InterCheese AG fremstiller de oste ud fra godt håndværk og gamle traditioner. Det har eksisteret siden 1972, men blev kraftigt moderniseret i 2010 med nye lav-energi bygninger, der miljøbevidst er bygget efter en standard, kendt som Minergie. Til et eksempel er hele taget på den store fremstillingshal tildækket med solcelleanlæg hvorfra varmebehovet genereres og elektriciteten udvinder de fra vandkraft.
Nøgleordene for samarbejdet og engagementet mellem mælkeproducenterne og mejeriet InterCheese AG er: Kontinuerlig forbedring, jordnær, dynamik og effektivitet. Derfor går to medabrejdere dagligt rundt og tjekker alle ostene, og inden ost sendes afsted uden en driftsleder har tjekket og godkendt osten.
Konsistens:
Bjergblomst 45+ har en fast konsistens, der gør den nem at skære med en ostehøvl til brød eller med en skarp kniv til tapas.
Smagsoplevelse:
Bjergblomst 45+ har en cremet, krydret smag med en subtil urtearoma.
Modningsproces:
Ved sin kældermodning får Bjergblomst 45+ danner osten små huller og fine revner.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet 30 minutter før servering.
En god drikkevare hertil osten kunne være en frugtig og fyldig rødvin.