Her er månedens ost fra Osten ved Kultorvet i København.
Mont d’Or er en fransk AOP ost, hvilket vil sige, at den har en beskyttet titel, da den er af absolut højeste kvalitet hvad angår det franske ostemarked. Osten er af komælk og har en fin skorpe, og så bør det nævnes, at osten både lagres og pakkes i grantræ. Osten produceres udelukkende i vinterhalvåret, og der er derfor ofte kamp om, at få fat i denne lækre ost, grundet dens begrænsede produktion.
Anvendelse
Osten bruges ofte i madlavning eller i stor stil som en hel ret. Osten er nemlig ekstremt lækker, og cremet, og stortset som sin egen ekstra kraftige fondue, hvis man blot lige lader den smelte i ovnen, og så kommer den endda med sin egen skål, som er lige til at spise ud af. Prøv evt. osten med lidt hvidvin, hvidløg og friske krydderurter, og så i ovnen i 20 min. ved 180 grader.
Ingredienser
Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), stensalt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Osteskorpe: Naturlig med urter, der ikke kan spises.
Næringsindhold
Energi pr. 100 gram: 1674 KJ / 400 kcal
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 19 g
Kulhydrater: <0,4 g
-heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 26 g
Salt: 1 g
Sådan fragter vi din ost
Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:
- Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
- Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
- I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
- Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Holdbarhed på ost
Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.