Gedegouda ”Ung Ged” 50+ er produceret af økologisk, hollandsk gedemælk på Henri Willig Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Siden 1974 har Henri Willig og hans kone fremstillet oste på mejeriet af samme navn. Det startede med at de overtog faderens slægtsgård og omlagde den til et gårdmejeri i Holland, nord for Amsterdam.
Henris store passion for ost skinner så stærkt igennem, at flere turister valfarter til den hollandske by, Katwoude for at kigge igennem de store vinduer hvorigennem de kan se hele fremstillingen af Henri Willigs oste.
Konsistens:
Gedegouda ”Ung Ged” 50+ har en cremet, men skærefast konsistens, som du sagtens kan skære med osteskærer eller en kniv til ostehapsere.
Smagsoplevelse:
Gedegouda ”Ung Ged” 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en fuldfed smag af ung gedeost. Osten er sød og let aromatisk med en eftersmag af frisk syrlighed.
Modningsproces:
Ved sin korte modningsproces bevarer Gedegouda ”Ung Ged” 50+ sin friske mælkesmag og forbliver blød og cremet.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet et kvarter før servering. Brug den til morgenmaden som du ville bruge en Danbo ost.
En god drikkevare hertil osten kunne være en Portvin eller en Sauvignon Blanc.