Gedegouda m. Blåskimmel 50+ er produceret af økologisk, hollandsk gedemælk på Bastiaansen Bio Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Det hele startede i 70’erne som en hobby for Jan Bastiaansen, der brændte for økologi, vegetarisme og bæredygtighed. I den samme ånd produceres de økologiske gedeoste af typen Gouda stadig, den dag i dag. En del af familien er med til at fremstille ostene som Ostemester for Bastiaansen Bio Mejeri.
Bastiaansen Bio Mejeri ligger i Molenschot i det sydlige Holland, omgivet af masser af marker. Mejeriet danner et tæt samarbejde med de halvtreds landmænd, der leverer den økologiske mælk, hvoraf en del af dem tilmed er biodynamiske. Familien er på fornavn med dem alle sammen.
Konsistens:
Gedegouda m. Blåskimmel 50+ har en cremet og skærefast konsistens, der gør den nem at skære med osteskærer, høvl eller kniv.
Smagsoplevelse:
Gedegouda m. Blåskimmel 50+ er en sprød, lidt sød ost med jordagtige noter og en pikant smag af blåskimmel.
Modningsproces:
Ved sin modning får Gedegouda m. Blåskimmel 50+ sin pikante smag og blåskimmel udvikler sig til hele ostens midte.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres på ristet rugbrød med en syrlig marmelade eller kompot. Gedegouda m. Blåskimmel 50+ bør opleves som et frisk indspark på et tapasbord.
En god drikkevare hertil osten kunne være en Stout øl eller den klassiske Sauvignon Blanc.