Morbier Arnaud AOP 45+

Økologisk fransk ost fra Osten ved Kultorvet  Morbier Arnaud AOP 45+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Denne franske ost er opkaldt efter den lille landsby Morbier, der ligger i Franche-Comté i det østlige Frankrig. Oprindeligt blev en Morbier ost lavet på gårdene i det hårde bjergterræn og derefter solgt på markedet i de større byer. Det siges at man trillede osten ned fra bjerget, så det krævede en ost af en vis størrelse.

Derfor er en Morbier en ost med en enorm diameter på 35 centimeter, men det mest særlige ved denne ost er nok askestriben i midten, der adskiller bund og top fra hinanden. Årsagen hertil er simpel, da man på de små bjerggårde ikke havde nok mælk til at fremstille en hel ost ad gangen efter den mere indbringende og fine Comté ost var fremstillet.

Bunden af en Morbier er derfor morgenmælken og toppen er aftenmælken fra restmælken af produktionen af en Comté ost. Man strøg aske henover det første lag ost, så fluer og andre dyr ikke ville sætte sig på osten. Aske er meget hygiejnisk og allerede dengang, anvendte man aske fra vinstokke til konservering.

I dag fremstilles en Morbier naturligvis ikke af samme årsager og der er ingen fluer, der kommer nær osten. Dog strør man stadig plantebaseret aske henover det første lag ost, for at bevare traditionerne.

0,30 kr. 30 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 264 Kategori:

Morbier Arnaud AOP 45+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Konsistens:
Morbier Arnaud AOP 45+ har en blød og elastisk konsistens, der gør den velegnet at bruge med en osteskærer eller som smelteost.

Smagsoplevelse:
Morbier Arnaud AOP 45+ har en flot elfenbensfarve med en smagsløs askestreg i midten. Den har en kraftig duft, men flødeagtig smag med noter af rødkit og lidt bitter eftersmag.

Modningsproces:
Ved sin modning, vaskes Morbier Arnaud AOP 45+ op til flere gange i saltvand, der udvikler smagen og giver den en pink-orange farve på skorpen.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet et kvarter før servering. En Morbier pynter gevaldigt til en tapas, hvor striben får osten til at skille sig ud. Morbier Arnaud AOP 45+ smager også himmelsk som smeltet eller i en sandwich.

En god drikkevare hertil osten kunne være Pinot Noir eller en kølig Gewürtztraminer.

Mælk

,

Fedt

45+ / 29% fedt

Smag

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 2 måneder

Kvalitetsmærke

Skimmeltype

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), havsalt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe, rødkitkultur, biokul.
Osteskorpe: Naturlig med rødkit, der kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1465 KJ / 353 kcal
Fedt: 29,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 20 g
Kulhydrater: <0,1 g
-heraf sukkerarter: <0,1 g
Protein: 22 g
Salt: 1,6 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.