Brie De Meaux AOC 45+

0,36 kr. 36 DKK / 100 g

Pris

 Brie de Meaux AOC 45+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på mejeriet Fromagerie Dongé og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Tager du 50 kilometer øst for Paris, finder du dig selv i den franske region ved navn Brie. Af gode grunde er den kendt for sine oste, hvor de traditionelt producerede oste til borgerne i Paris.

I dag hældes osten stadig ved håndkraft over i den specielle Brie-form med en særlig pelle à Brie (Brie-skovl) og må udelukkende saltes med tørsalt.

Denne ægte Brie de Meaux AOC, er med sine knap 40 centimeter i diameteren, et fransk pragteksemplar af en ost. Stemplet med AOC i 1980, der betyder at osten kun må modnes inden for bestemte regioner herunder Heute-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne og Paris.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Anbefalet tilbehør

Brie de Meaux AOC 45+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på mejeriet Fromagerie Dongé og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Det franske mejeri, Fromagerie Dongé stammer fra 1930 og blev til på grund af en ægte osteconnaisseur ved navn Etienne Dongé. Han specialiserede sig i den ægte Brie de Meaux og arven lever videre i den familiedrevne virksomhed, der i 2002 blev overtaget af Luc Dongé og dennes bror, Jean-Michel.

Mejeriet indsamler den naturlige råmælk fra cirka 40 gårde i området og alle oste håndstøbes på det lille, franske mejeri.

Konsistens:
Brie de Meaux AOC 45+ har en kompakt og ensartet konsistens, med en strågul farve.

Smagsoplevelse:
Brie de Meaux AOC 45+ fungerer til alle måltider, hvis du elsker Brie ost. Smagen kan karakteriseres som sød og røget, fyldig med en let duft af skimmel.

Modningsproces:
Ved sin modning får Brie de Meaux AOC 45+ en fløjshvid skorpe med en rødlig overflade.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv før servering. Serveres også lunet som dessert med sommertrøffel, rød julesalat, ristede valnødder og honning. Brie de Meaux AOC 45+ er en bestseller til det eksklusive tapasbord.

En god drikkevare hertil osten kunne være Champagne, en rød Bordeaux eller Bourgogne.

Mælk

,

Fedt

45+ / 20% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 2 måneder

Skimmeltype

Kvalitetsmærke

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), havsalt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur, hvidskimmel (penicillium camemberti).
Osteskorpe: Hvidskimmel og kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1150 KJ / 277 kcal
Fedt: 20 g
-heraf mættede fedtsyrer: 11 g
Kulhydrater: 2,4 g
-heraf sukkerarter: 2,4 g
Protein: 18 g
Salt: 1,9 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)