Parmigiano Reggiano DOP 32+ (2 år)

0,39 kr. 39 DKK / 100 g

Pris

 Parmigiano Reggiano DOP 32+ er produceret af økologisk, italiensk komælk på og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Alle kender til en Parmesan ost, men vidste du, at italienerne ikke bryder sig om det ord? Det korrekte navn er altid Parmigiano hvis du skal købe det i Italien.

Det hele startede med en kærlighedshistorie, og ligesom med mange andre oste, kan vi takke munkene for denne også. Det var Benediktiner- og Cisterciensermunke, der elskede at dyrke landbrug og fremstille oste, som opfandt en Parmigiano Reggiano. Med kærlighed til naturen og dyrene, omdannede munkene græsarealerne ved Parma og Reggio Emilia til ideelle græsningsområder for malkekøerne, med hjælp fra innovative kunstvandingssystemer. Resultatet var en rigere mælk med mere smag.

I 1996 blev Parmigiano Reggiano et af de første italienske produkter, der fik certificering som DOP (Denominazione d’Origine Protetta). Samme år blev osten officielt en rumfødevare, da to italienske astronauter så fordelen i det høje indhold af calcium. En Parmigiano Reggiano er oplagt til længere rejser, og den bliver kun bedre med alderen.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 404 Kategorier , , ,

Anbefalet tilbehør

Parmigiano Reggiano DOP 32+ er produceret af økologisk, italiensk råmælk fra køer på og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Konsistens:
Parmigiano Reggiano DOP har en fast, tør og let smuldrende konsistens, som du skal rive eller brække i stykker. Det er ikke god kutyme at skære i denne ost, ifølge de stolte italienere, da det ødelægger teksturen og aromaen.

Smagsoplevelse:
Parmigiano Reggiano DOP er den oplagte snack eller garniture til enhver lun ret.

Modningsproces:
Ved sin modning på hele to år, får Parmigiano Reggiano DOP sin aromatiske smag og bliver mere tør.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før, hvis den skal serveres som en snack. Skal den rives, er det nemmest at gøre, mens den er kold. Parmigiano Reggiano DOP er den oplagte snack eller garniture til enhver ret, særligt pasta, salater, supper og på pizza.

Prøv at servere osten som en forret i flager med en smule Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP hældt henover og et par cherrytomater på stilk ved siden af.

En god drikkevare hertil osten kunne selvfølgelig være en Prosecco eller Lambrusco.

Af hvidvine kan du prøve med en Sauvignon Blanc, Pinot Grigio eller en sødlig vin med mellem syre såsom en tør Riesling eller en Gewurztraminer.

Rødvine kan også komplementere den fuldmodne Parmigiano Reggiano, og her anbefales Pinot Noir, Merlot, Chianti, Barbera eller Barolo. Du kan også drikke en portvin til osten, hvis det er til dessert.

Er du mere til øl, kan den lagrede Parmigiano Reggiano også gå til en Brown Ale eller Porter.

Mælk

,

Fedt

32+ / 28% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 24 måneder

Kvalitetsmærke

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), havsalt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe.
Osteskorpe: Naturlig, men bør ikke spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: xx KJ / xx kcal
Fedt: xx g
-heraf mættede fedtsyrer: xx g
Kulhydrater: <0,1 g
-heraf sukkerarter: <0,1 g
Protein: xx g
Salt: xx g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)