Parmigiano Reggiano DOP 32+ er produceret af økologisk, italiensk råmælk fra køer på og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Konsistens:
Parmigiano Reggiano DOP har en fast, tør og let smuldrende konsistens, som du skal rive eller brække i stykker. Det er ikke god kutyme at skære i denne ost, ifølge de stolte italienere, da det ødelægger teksturen og aromaen.
Smagsoplevelse:
Parmigiano Reggiano DOP er den oplagte snack eller garniture til enhver lun ret.
Modningsproces:
Ved sin modning på hele to år, får Parmigiano Reggiano DOP sin aromatiske smag og bliver mere tør.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før, hvis den skal serveres som en snack. Skal den rives, er det nemmest at gøre, mens den er kold. Parmigiano Reggiano DOP er den oplagte snack eller garniture til enhver ret, særligt pasta, salater, supper og på pizza.
Prøv at servere osten som en forret i flager med en smule Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP hældt henover og et par cherrytomater på stilk ved siden af.
En god drikkevare hertil osten kunne selvfølgelig være en Prosecco eller Lambrusco.
Af hvidvine kan du prøve med en Sauvignon Blanc, Pinot Grigio eller en sødlig vin med mellem syre såsom en tør Riesling eller en Gewurztraminer.
Rødvine kan også komplementere den fuldmodne Parmigiano Reggiano, og her anbefales Pinot Noir, Merlot, Chianti, Barbera eller Barolo. Du kan også drikke en portvin til osten, hvis det er til dessert.
Er du mere til øl, kan den lagrede Parmigiano Reggiano også gå til en Brown Ale eller Porter.