Bjergblomst 45+

0,39 kr. 39 DKK / 100 g

Pris

Bjergblomst 45+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

I det bjergfyldte landskab i Schweiz, ligger en nordøstlig region ved navn Toggenburg. Her på bjergsiderne, gror en kombination af vilde blomster og urter, som højst sandsynligt ikke gror andre steder i verden. Disse urter er med til at give vores økologiske Bjergblomst ost sin karakteristiske smag og udseende.

Når osten er blevet fremstillet af råmælken fra fritgræssende køer, bliver osten lagret i en kælder ved 800 meters højde i minimum 5 måneder. Hver ost bliver dagligt plejet og vasket i stensalt og en blanding af de lokale blomster og urter. Det er med til at fremskynde modningen og trækker en botanisk aroma ind i osten.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Anbefalet tilbehør

Bjergblomst 45+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
På det schweiziske mejeri InterCheese AG fremstiller de oste ud fra godt håndværk og gamle traditioner. Det har eksisteret siden 1972, men blev kraftigt moderniseret i 2010 med nye lav-energi bygninger, der miljøbevidst er bygget efter en standard, kendt som Minergie. Til et eksempel er hele taget på den store fremstillingshal tildækket med solcelleanlæg hvorfra varmebehovet genereres og elektriciteten udvinder de fra vandkraft.

Nøgleordene for samarbejdet og engagementet mellem mælkeproducenterne og mejeriet InterCheese AG er: Kontinuerlig forbedring, jordnær, dynamik og effektivitet. Derfor går to medabrejdere dagligt rundt og tjekker alle ostene, og inden ost sendes afsted uden en driftsleder har tjekket og godkendt osten.

Konsistens:
Bjergblomst 45+ har en fast konsistens, der gør den nem at skære med en ostehøvl til brød eller med en skarp kniv til tapas.

Smagsoplevelse:
Bjergblomst 45+ har en cremet, krydret smag med en subtil urtearoma.

Modningsproces:
Ved sin kældermodning får Bjergblomst 45+ danner osten små huller og fine revner.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet 30 minutter før servering.

En god drikkevare hertil osten kunne være en frugtig og fyldig rødvin.

Mælk

,

Fedt

45+ / 32% fedt

Smag

, ,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 5 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), stensalt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Osteskorpe: Naturlig med urter, der ikke kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1674 KJ / 400 kcal
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 19 g
Kulhydrater: <0,4 g
-heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 26 g
Salt: 1 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)