Appenzeller 48+

Appenzeller 48+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri. Du kan købe denne ost eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Med en Appenzeller ost, skal vi langt tilbage i historien. Det er jo ingen hemmelighed, at det schweiziske folk er stolte af deres oste – blandt andet. Derfor er Appenzeller ost også et beskyttet navn, der symboliserer kvalitet og ældgamle dyder.

En Appenzeller ost er nok den mest krydrede ost i et land, der er kendt for deres eksplosion af forventningsfuld umami i deres oste. Hemmeligheden bag succesen ér faktisk hemmelig. Alt vi ved, er at den i tre måneder bliver vasket i en særlig urte- og hvidvinsbryg.

Her er den verdensberømte ost fra det østlige Schweiz. Den mælkeglatte ost, med en fin, krydret aroma – uden at være stærk.

0,33 DKK 33 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 504 Kategori:

Appenzeller 48+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri. Du kan købe denne ost eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
På det schweiziske mejeri fremstiller de vel og mærket ost efter gamle traditioner. Men til gengæld er deres bygninger helt nye og drevet af solcelleenergi og vandkraft. Mejeriet er nemlig opført efter en schweizisk standard for særligt lav-energi-bygninger, der kaldes Minergie.

Der er et tæt samarbejde mellem medarbejderne, og ingen oste forlader mejeriet, før en driftsleder har tjekket kvaliteten. De går meget op i at have et tæt samarbejde internt såvel som ude ved deres mælkeproducenterne.

Nøgleordene for mejeriet InterCheese AG er: Kontinuerlig forbedring, jordnær, dynamik og effektivitet.

Konsistens:
Appenzeller 48+ har en fast konsistens, der gør den nem at servere til tapas med en skarp kniv. Kan også skæres med ostehøvl.

Smagsoplevelse:
Appenzeller 48+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en aromatisk smag med noter af urter i en mellemlagret ost.

Modningsproces:
Ved sin modning får Appenzeller 48+ sin nøddeagtige og botaniske smag og bliver mere fast. Når skorpen bliver udsat for den hemmelige urte- og hvidvinsbryg, i de første tre måneder, tager det smag og aroma herfra, der efter den fuldendte modning, kan smages i osten.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Spis den som den er i tern. Den er også velegnet til at smelte ovenpå dine madretter.

Besøg himlen med et par stykker pærer og æbler et glas god Riesling, kold cider eller en frugtig rødvin. Vi har også hørt fra et par kunder, at den går godt til en blød Whisky.

Mælk

,

Fedt

48+ / 32% fedt

Smag

, ,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 5 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), urtesalt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Osteskorpe: Naturlig med urter, der ikke kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1612 KJ / 389 kcal
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 19 g
Kulhydrater: <0,1 g
-heraf sukkerarter: <0,1 g
Protein: 25 g
Salt: 1,5 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12
hvis du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.