Appenzeller 48+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri. Du kan købe denne ost eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
På det schweiziske mejeri fremstiller de vel og mærket ost efter gamle traditioner. Men til gengæld er deres bygninger helt nye og drevet af solcelleenergi og vandkraft. Mejeriet er nemlig opført efter en schweizisk standard for særligt lav-energi-bygninger, der kaldes Minergie.
Der er et tæt samarbejde mellem medarbejderne, og ingen oste forlader mejeriet, før en driftsleder har tjekket kvaliteten. De går meget op i at have et tæt samarbejde internt såvel som ude ved deres mælkeproducenterne.
Nøgleordene for mejeriet InterCheese AG er: Kontinuerlig forbedring, jordnær, dynamik og effektivitet.
Konsistens:
Appenzeller 48+ har en fast konsistens, der gør den nem at servere til tapas med en skarp kniv. Kan også skæres med ostehøvl.
Smagsoplevelse:
Appenzeller 48+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en aromatisk smag med noter af urter i en mellemlagret ost.
Modningsproces:
Ved sin modning får Appenzeller 48+ sin nøddeagtige og botaniske smag og bliver mere fast. Når skorpen bliver udsat for den hemmelige urte- og hvidvinsbryg, i de første tre måneder, tager det smag og aroma herfra, der efter den fuldendte modning, kan smages i osten.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Spis den som den er i tern. Den er også velegnet til at smelte ovenpå dine madretter.
Besøg himlen med et par stykker pærer og æbler et glas god Riesling, kold cider eller en frugtig rødvin. Vi har også hørt fra et par kunder, at den går godt til en blød Whisky.