Le Gruyère AOP 50+

0,45 kr. 45 DKK / 100 g

Pris

 Le Gruyère AOP 50+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Osten fra Schweiz med det flotte navn, Le Gruyère AOP, er opkaldt efter en landsby i det sydvestlige Schweiz.

Det er først og fremmest det helt traditionelle håndværk og ostemesterens ekspertise, der overføres fra generation til generation, der giver Gruyère AOP sin uovervindelige smag og upåklagelige kvalitet. Proceduren for fremstillingen af en Gruyère AOP-ost er strengt specificeret med otte trin, der starter med mælken og slutter med modningstiden.

I gammel tid, blev osten kun produceret om sommeren, i sparsomme mængder som et tiende til ejerne af jorden, som landmændene dyrkede afgrøder på. Den storhullede ost er i dag en kær spise for mange og du skal ikke snydes for en af de bedste oste, som du kan købe online her på siden eller i vores ostebutik, Osten ved Kultorvet.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Anbefalet tilbehør

Le Gruyère AOP 50+ er produceret af økologisk, schweizisk råmælk fra køer på InterCheese AG Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Mejeriet InterCheese AG fremstiller oste efter gamle traditioner og godt håndværk. Deres fremstillingshaller er miljøbevidst bygget efter Minergie, der er en standard for særligt lav-energi-bygninger. Mejeriet har eksisteret siden 1972, men gennemgik en kraftig modernisering i 2010. Hele varmebehovet genereres fra geotermisk energi. Bygningens tag er dækket med et solcelleanlæg, og de yderligere elektricitetsbehov opfyldes udelukkende fra vandkraft.

To medarbejdere tjekker dagligt alle oste under lagringen og ingen oste sendes ud fra mejeriet, før det er gået forbi driftlederen og blevet godkendt af ham. Nøgleordene for samarbejdet og engagementet mellem mælkeproducenterne og mejeriet InterCheese AG er: Kontinuerlig forbedring, jordnær, dynamik og effektivitet.

Konsistens:
Le Gruyère AOP har en blød, men fast konsistens næsten uden huller, der gør den velegnet til tapas eller på brød skåret med en ostehøvl. Den let smuldrende ost har en kompakt og tæt struktur.

Smagsoplevelse:
Le Gruyère AOP fungerer til alle måltider, hvis du er til en ost med små, knasende krystaller. Osten har en vidunderlig smagskompleksitet. Først er den frugtagtig og derefter bliver den mere jordagtig med en smag af nødder.

Modningsproces:
Med en luftfugtighed på mellem 94% og 98%, ligger en Le Gruyère AOP og hulelagrer i et år ved 13,5 °C. Her udvikler osten sig til at få en naturlig og brunligt rustfarvet skorpe, hvorimod osten indeni får en flot tekstur i en mørk korngul farve.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv før servering. Serveres i mundrette bidder.

En god drikkevare hertil osten kunne være Champagne, Cava, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Noir, Merlot eller en Chianti Classico.

Mælk

,

Fedt

50+ / 32% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Hulelagret i min. 13 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), stensalt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Osteskorpe: Naturlig, men bør skæres fra.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1660 KJ / 400 kcal
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 20 g
Kulhydrater: 1 g
-heraf sukkerarter: 1 g
Protein: 27 g
Salt: 1,5 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)