Tomme Cru de Savoie 55+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på Joseph Paccard’s Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Joseph Paccard er født og opvokset i den franske region Haute-Savoie, i en lille landsby ved navn Manigod. Her opgav han sit eget landbrug for at lære at fremstille en ægte Tomme ost. Det tog ham 18 år og nu kælderlagrer han sine egne Tomme oste, sammen med sine to sønner, som har lært af den bedste.
I deres egen ostekælder tilser de dagligt hver enkelt ost og sørger for at de modner og bliver helt spiseklare, før de bliver solgt. Årstiden og geografien har stor betydning for mælken. Paccard’s Mejeri samarbejder med omkring 30 gårde i Thônes-dalen og små plantager med frugttræer i Haute-Savoie.
Konsistens:
Tomme Cru de Savoie har en blød, men fast konsistens, der gør den nem at skære med en ostekniv.
Smagsoplevelse:
Tomme Cru de Savoie har en kraftig smag af let syrlig og grottelagret ost med en eftersmag af græsmælk, svampe og nødder.
Spis denne ost inklusiv skorpen og få den fulde oplevelse.
Modningsproces:
Ved sin modning får Tomme Cru de Savoie sin smag og får en flot elfenbensfarve med en grålig, spiselig skorpe.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Osten parres bedst med en Côtes du Rhône rødvin, pølser, frugt og brød.