Tomme Cru de Savoie 55+

Økologisk fransk ost fra Osten ved Kultorvet  Tomme Cru de Savoie 55+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på Joseph Paccard’s Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Denne ost fremstilles i den franske region Haute-Savoie, der omfatter flere af de højeste alpetinder i Europa. Deres flag ligner til forveksling vores danske Dannebrog, men er dog spejlvendt, da fyrsteslægten Savoyen dengang også var beslægtet med symbolet for Johanniterordenen.

Tomme Cru de Savoie laves med rå, skummet komælk efter at fløden er blevet drænet. Oprindeligt blev fløden brugt til at kærne smør. Derfor har en Tomme Cru de Savoie ost et relativt lavt fedtindhold.

0,36 kr. 36 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 256 Kategori:

Tomme Cru de Savoie 55+ er produceret af økologisk, fransk råmælk fra køer på Joseph Paccard’s Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Joseph Paccard er født og opvokset i den franske region Haute-Savoie, i en lille landsby ved navn Manigod. Her opgav han sit eget landbrug for at lære at fremstille en ægte Tomme ost. Det tog ham 18 år og nu kælderlagrer han sine egne Tomme oste, sammen med sine to sønner, som har lært af den bedste.

I deres egen ostekælder tilser de dagligt hver enkelt ost og sørger for at de modner og bliver helt spiseklare, før de bliver solgt. Årstiden og geografien har stor betydning for mælken. Paccard’s Mejeri samarbejder med omkring 30 gårde i Thônes-dalen og små plantager med frugttræer i Haute-Savoie.

Konsistens:
Tomme Cru de Savoie har en blød, men fast konsistens, der gør den nem at skære med en ostekniv.

Smagsoplevelse:
Tomme Cru de Savoie har en kraftig smag af let syrlig og grottelagret ost med en eftersmag af græsmælk, svampe og nødder.

Spis denne ost inklusiv skorpen og få den fulde oplevelse.

Modningsproces:
Ved sin modning får Tomme Cru de Savoie sin smag og får en flot elfenbensfarve med en grålig, spiselig skorpe.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Osten parres bedst med en Côtes du Rhône rødvin, pølser, frugt og brød.

Mælk

,

Fedt

55+ / 30% fedt

Smag

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. xx måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), havsalt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe.
Osteskorpe: Naturlig og kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1490 KJ / 361 kcal
Fedt: 30 g
-heraf mættede fedtsyrer: 19 g
Kulhydrater: <0,5 g
-heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 23 g
Salt: 1,6 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.