Fyrtårn Specialost 48+ Lagret, er produceret af økologisk, dansk komælk på Thise Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Thise Mejeri blev grundlagt af syv passionerede økologer og en etableret mejeribestyrer fra Nordvestjylland. Lige siden 1988 har Thise Mejeri været kendt for deres håndværk og passion for økologi, mælk og ost.
Konsistens:
Fyrtårn 48+ har en fast og hård konsistens, der godt kan skæres med en skarp kniv eller ostehøvl.
Smagsoplevelse:
Fyrtårn 48+ fungerer til alle måltider, da den har en kraftig, aromatisk og let saltet smag.
Modningsproces:
Ved sin modning ved Bovbjerg Fyr, får Fyrtårn 48+ sin smag, bliver mere fast og krystalliserende.
Serveringstip:
Skal ud af køleskabet gerne en halv time før servering. Serveres på både rugbrød, franskbrød, kiks og til et ostebord. Fyrtårn 48+ smager fantastisk til en tapas sammen med et udvalg af brie, blåskimmel, Manchego og en gedefriskost.
Kraftig tør hvidvin er en mere oplagt ledsager end en rødvin.
Ingredienser
Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobielt osteenzym.
Osteskorpe: Paraffin.
Næringsindhold
Energi pr. 100 gram: 1767 KJ / 425 kcal
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 21 g
Kulhydrater: 0,1 g
-heraf sukkerarter: 0,1 g
Protein: 32 g
Salt: 2,1 g
Sådan fragter vi din ost
Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:
- Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
- Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
- I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
- Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Holdbarhed på ost
Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.