Kartoffelmos med black vintage cheddar

Kartoffelmos med Cheddar ost

Det kan nogle gange være svært at finde på nye madretter at servere for familien, så hvorfor ikke servere kartoflerne på en mere spændende måde. Du husker måske hvor godt en kartoffelmos smager, men får også dårlig samvittighed over, at den indeholder kalorier og stivelse.

Med vores opskrift på kartoffelmos med Cheddar ost, kan du variere den blege, mosede masse og tilføje både mere smag, fedt og proteiner.

"Den velkendte kartoffelmos - tilsat mere smag, fedt og proteiner."
Mikael Ost.
- Indehaver

Hvad du skal bruge

  • 1 kg økologiske kartofler
  • 200 g Black Vintage Cheddar
  • 2 dl økologisk kærnemælk
  • 100 g økologisk smør
  • 2 økologiske æggeblommer
  • Salt og peber

Sådan laver du retten

  • Vask kartoflerne og behold skrællen på.
  • Kog dem møre – tilsæt ikke salt til vandet.
  • Stamp eller pisk kartoflerne til en mos. 
  • Tilsæt og pisk kærnemælk, æggeblommer og 50 g smør.
  • Riv 3/4 del af Black Vintage Cheddar og pisk sammen.
  • Krydr og smag til med salt og peber. 
  • Smelt og brun resten af smørret på en pande.
  • Omrør det smeltede smør i kartoffelmosen.
  • Server din ret med revet Black Vintage Cheddar på toppen.
Scroll to Top