PurpleVintage Cheddar 50+ er produceret af økologisk, engelsk komælk på Lye Cross Farm Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Lye Cross Farm Mejeri har eksisteret siden 1952 og ligger i West Country, som er er i en af de godkendte regioner, hvor det er tilladt at fremstille ægte Cheddar ost. Mejeriet bliver drevet af familien Alvis.
Somerset Region har en unik natur, hvoraf 4.300 hektar tilhører mejeriet Lye Cross Farm, som består af et enestående græsareal. Her går 1.200 malkekvæg og græsser, og det er disse køer, der leverer mælken til deres verdenskendte Cheddar ost.
Konsistens:
PurpleVintage Cheddar 50+ har en fast og let smuldrende konsistens, der gør den nem at skære i skiver eller rive.
Smagsoplevelse:
PurpleVintage Cheddar 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en smag af blød Cheddar ost, med en ret fugtig og dejlig afrundet smag af sødmefyldt syrlighed.
Modningsproces:
Her er en Cheddar, der ligger og efterfermenterer i et vokslag, som giver osten en frisk og let syrlig smag.
Serveringstip:
Du bør tage denne ost ud af køleskabet op mod en time før servering. Denne ost er lækker som en snack eller til en dessert og kan også bruges i madlavning. Prøv den til en tapas med chutney, ristet brød og kiks.
En god drikkevare hertil osten kunne være en økologisk cider, en øl eller et glas Chardonnay.