Thybo Specialost 50+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Thise Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Thise Mejeri blev grundlagt af syv passionerede økologer og en etableret mejeribestyrer fra Nordvestjylland. Lige siden 1988 har Thise Mejeri været kendt for deres håndværk og passion for økologi, mælk og ost.
Konsistens:
Thybo 50+ har en fast og hård konsistens, der skæres med en skarp kniv eller ostehøvl.
Smagsoplevelse:
Thybo 50+ fungerer til alle måltider, da den har en markant og let saltet smag.
Modningsproces:
Ved sin modning, får Thybo 50+ sin smag, bliver mere fast og krystalliserende.
Serveringstip:
Skal ud af køleskabet gerne en halv time før servering. Serveres på både ristet brød eller til en god tapas.
Par osten sammen med en Cabernet Sauvignon, en stærk øl eller snaps.
Ingredienser
Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, vegetabilsk osteløbe.
Osteskorpe: Paraffin.
Næringsindhold
Næringsværdi pr. 100 g:
Energi 1733 kJ/417 kcal
Fedt 33 g
heraf mættede fedtsyrer 21 g
Kulhydrat 0,1 g
heraf sukkerarter 0,1 g
Protein 30 g
Salt 2,0 g
Sådan fragter vi din ost
Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:
- Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
- Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
- I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
- Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Holdbarhed på ost
Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.