Burger med gedeost

Burger med Gedeost

Hvis det skal være nem aftensmad og børnene skal gøres glade, så kan man servere en lækker og hjemmelavet burger. Du kan også invitere venner og veninder over til en hyggelig aften med burger og pomfritter.

Ofte lægger man et kedeligt stykke skiveost på bøffen, men i denne version, bruger vi en spansk Santa Gadea Gederulle, som fuldender smagen af umami fra oksekødet.

 

"En hjemmelavet burger med syrlighed fra frisk gedeost."
Mikael Ost
- Indehaver.

Hvad du skal bruge

  • 4 stk store burgerboller
  • 500 g økologisk oksekød
  • 2 stk økologiske tomater
  • 2 stk økologiske rødløg
  • 1 dl økologisk Hvidvinseddike
  • Lidt rørsukker og salt
  • 200 g Santa Gadea Gederulle
  • Salat efter eget ønske
  • Dressing efter eget ønske

Sådan laver du retten

  • Bland eddike, sukker og salt i et stort glas.
  • Snit rødløgene fint i tynde skiver.
  • Bland dem i eddiken og stil i køleskabet.
  • Vask salaten og tomaterne og skær i skiver.
  • Skær Gederullen ud i så tykke skiver, der ønskes.
  • Tænd ovnen og sæt en pande på komfuret.
  • Form og steg bøfferne. Læg gedeosten på stegefladen.
  • Saml burgeren med bøffen og tilbehøret.
  • Server din ret med pomfritter eller ovnkartofler.
Scroll to Top