Røde Kristian 50+

0,30 kr. 30 DKK / 100 g

Pris

Røde Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Denne ost lagres på Kristiansminde Mejeri i 5 uger, hvorefter vi lagrer den ekstra hos Osten ved Kultorvet. Det gør vi for at fremme den specielle smag af franskinspireret gårdost kombineret med jyske håndværkstraditioner.

En Røde Kristian er håndlavet og håndvaskes i rødkit, der skaber den fine og spiselige røde skorpe. Smagsmæssigt udvikler den sig fremragende over tid og får en let sødlig flødesmag kombineret med en dyb duft af land og mark.

Når en ost som denne Røde Kristian anprises med kvalitetsmærket Demeter, betyder det at mælken kommer fra køer, der lever under større velvære fra et antroposofisk biodynamisk jordbrug. Det biodynamiske landbrug blev opfundet af Rudolf Steiner i 1924 og følger mere restriktive principper end de økologiske. Derfor kan du forvente en ost af langt højere kvalitet med en mere intens smag.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 052 Kategorier , , ,

Anbefalet tilbehør

Røde Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
I efteråret 2010 opkøbte Naturmælk Mejeri det lille biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde. Mejeriet ligger i Varde i Vestjylland ved Esbjerg og navnet stammer fra den tidligere gårdejer Kristian, som byggede gården hvor mejeriet ligger.

Kristiansminde er et 100% biodynamisk mejeri, der fodrer sine køer med frisk græs eller hø. Mælken behandles meget skånsomt for at bevarer kvaliteten og smagen og derfor centrifugeres den til eksempel ikke. Det bevarer den høje fedtprocent i mælken. Selvom den biodynamiske mælk pasteuriseres, er det ved en lav temperatur over kort tid, så smagen bevares.

Ostekornene bliver samlet op med hånden og processen kaldes for ”fiskning”, som er en ældgammel metode til osteproduktion.

Konsistens:
Røde Kristian 50+ har en mellemblød konsistens med fine små huller, der gør den nem at skære med en skarp kniv.

Smagsoplevelse:
Røde Kristian 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en fløde, lidt landagtig smag med et strejf af honning.

Modningsproces:
Ved sin modning får Røde Kristian 50+ sin karakteristiske smag, bliver elfenbensfarvet og får en mere skærefast struktur.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres til et tapasbord. Røde Kristian 50+ smager også fantastisk på kiks eller brød.

Mælk

,

Fedt

50+ / 32% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 6 uger

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret og biodynamisk komælk, stensalt, mælkesyrekultur, vegetabilsk osteløbe, rødkitkultur.
Osteskorpe: Naturlig og kan spises.

Næringsindhold

Næringsværdi pr. 100 g:
Energi: KJ 1550/ kcal 374
Fedt: 32g
-heraf mættet fedtsyrer: 22g
Kulhydrat: <0,5g
-heraf sukkerarter: <0,5g
Protein: 21g
Salt: 1,3g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)