Røde Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
I efteråret 2010 opkøbte Naturmælk Mejeri det lille biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde. Mejeriet ligger i Varde i Vestjylland ved Esbjerg og navnet stammer fra den tidligere gårdejer Kristian, som byggede gården hvor mejeriet ligger.
Kristiansminde er et 100% biodynamisk mejeri, der fodrer sine køer med frisk græs eller hø. Mælken behandles meget skånsomt for at bevarer kvaliteten og smagen og derfor centrifugeres den til eksempel ikke. Det bevarer den høje fedtprocent i mælken. Selvom den biodynamiske mælk pasteuriseres, er det ved en lav temperatur over kort tid, så smagen bevares.
Ostekornene bliver samlet op med hånden og processen kaldes for ”fiskning”, som er en ældgammel metode til osteproduktion.
Konsistens:
Røde Kristian 50+ har en mellemblød konsistens med fine små huller, der gør den nem at skære med en skarp kniv.
Smagsoplevelse:
Røde Kristian 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en fløde, lidt landagtig smag med et strejf af honning.
Modningsproces:
Ved sin modning får Røde Kristian 50+ sin karakteristiske smag, bliver elfenbensfarvet og får en mere skærefast struktur.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres til et tapasbord. Røde Kristian 50+ smager også fantastisk på kiks eller brød.