Taleggio DOP 48+ er produceret af økologisk, italiensk komælk på casArrigoni Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Det økologiske mejeri bliver drevet af søskendeparret Tina and Marco Arrigoni, som også ligger familienavn til mejeriet casArrigoni storie di formaggi. Mejeriet ligger nordøst for Milano i det originale bjergområde ”Val Taleggio”, hvor det er tilladt at fremstille ægte Taleggio ost.
Konsistens:
Taleggio DOP 48+ har en blød og meget cremet konsistens, du kan spise med en gaffel.
Smagsoplevelse:
Smagen er sød, smøragtig og duftende med et strejf af syreindhold. Ved ekstra modning får en mere intens smag med en eftersmag af trøffel.
Modningsproces:
Ved sin modning i trææsker, udvikler Taleggio DOP 48+ sin smag og får en sart rosa skorpe, som bør indtages med osten.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet et kvarter til en halv time før servering. Serveres på kiks. Taleggio DOP 48+ smager også godt i en kartoffel- og porretærte.
En god drikkevare hertil osten kunne være Chianti Classico, Grillo, Ribolla Gialla, Rosso Conero o Chardonnay eller en Valcalepio. Du kan også drikke en Doublebock øl til osten.