Midsommer 50+

Midsommer Specialost 48+ Lagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Thise Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

Navnet på osten skyldes tidspunktet på året, hvor osten bliver produceret. Midsommer er den tid på året, hvor dagene er længst og nætterne er kortest. Derfor fremstilles en Midsommerost udelukkende på mælk, der malkes fra køerne 14 dage før og 14 dage efter sommersolhverv.

Hos Osten ved Kultorvet tager vi den 6 måneder gamle ost og lagrer indtil osten er minimum 18 måneder. Det gør vi, fordi vi synes at smagen bliver endnu bedre med alderen. Med modningen opstår der mange flere krystaller i osten, som knaser, når du tygger på dem. Det er ikke salt, som mange fejlagtigt tror, men derimod mælkeproteinerne i osten, der krystalliserer.

Hvis du lukker øjnene, mens du spiser en bid af vores Midsommer ost, er vi sikre på at du kan smage solskin, lune vinde og fuglekvidder i den fuldmodne og fuldfede Midsommer ost. De mange krystaller i osten, som rent faktisk ikke er salt, men krystalliserede proteiner. Det er en proces, der sker under den særlige lagring.

Osten er fast, men skærbar og perfekt på brød eller til at fuldende din ostetallerken.

0,27 kr. 27 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 063 Kategorier ,

Midsommer ost 50+, er produceret af økologisk, dansk mælk på Thise Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Thise Mejeri blev grundlagt af syv passionerede økologer og en etableret mejeribestyrer fra Nordvestjylland. Lige siden 1988 har Thise Mejeri været kendt for deres håndværk og passion for økologi, mælk og ost.

Konsistens:
Midsommer 50+ har en fast konsistens, der kan rives eller skæres med ostehøvl.

Smagsoplevelse:
Midsommer 50+ fungerer til alle måltider, da den har en aromatisk og let saltet smag.

Modningsproces:
Ved sin modning får Midsommer 50+ sin smag, bliver mere fast og krystalliserende.

Serveringstip:
Serveres på et tapasbord eller som en snack til vin. Midsommer 50+ smager desuden fantastisk som en gratinering af varme retter eller som flager i en god salat.

Mælk

Fedt

50+ / 30% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 18 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, mikrobielt osteenzym.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1554 KJ / 374 kcal
Fedt: 30 g
-heraf mættede fedtsyrer: 19 g
Kulhydrater: 0,1 g
-heraf sukkerarter: 0,1 g
Protein: 26 g
Salt: 1,6 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.