Fransk Fårebrie 50+

110,00 kr.

Ikke på lager

Økologisk fransk ost fra Osten ved Kultorvet Fransk Fårebrie 50+ er produceret af økologisk, fransk fåremælk på Fromagerie Roussey Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

 

Det officielle navn for denne ost er Onctueux de Brebis, der betyder ”Fløde af Får” på fransk. Denne ost, er det sande bevis på, at fransk er et langt finere sprog end det danske.

Det er faktisk meget sandsynligt, at du har spist en ost, der er lavet på mælk fra samme fårerace, som denne ost. En Onctueux de Brebis eller Økologisk Fransk Fårebrie bliver nemlig lavet med mælken fra Lacaune-fåret. Hvis det ikke ringer en hyrdeklokke, så er det samme specielle race, der leverer mælken til en ægte Roquefort AOP.

Vores egen finder du her.

OBS! Du modtager en hel Brie ost.

Hjemmelevering

Vi sender onsdag klokken 16

Varenummer: 288 Kategorier , , , ,

Andet vi må friste dig med?

Fransk Fårebrie 50+ er produceret af økologisk, fransk fåremælk på Fromagerie Roussey Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

 

Om mejeriet:

Virksomheden Biodeal blev grundlagt i oktober 2000. Deres mission var at tilbyde franske og økologiske mejeriprodukter, af høj kvalitet, til forbrugerne. De ville desuden også hjælpe med at udvikle den franske, økologiske mælkeindustri. I 2011 blev Fromagerie Roussey købt med det formål, at bygge og udvide produktionen i hjertet af Franche-Comte.

Ligesom med vores Onctueux de Brebis, produceres der også blød, hvid skimmelost og ost med vasket skorpe samt friske mælkeprodukter som yoghurt og kvark. Både økologisk, fransk fåre-, gede- og komælk bruges til fremstillingen.

Fromagerie Roussey blev grundlagt i 1943 og beskæftiger nu 29 medarbejdere, der i alt forarbejder 11 millioner liter mælk om året. Mejeriet er stadig beliggende i det naturskønne område, ved Roussey, i det østlige Frankrig.

Konsistens:

Onctueux de Brebis Fårebrien har en blød og meget cremet konsistens, med en fast, men skærbar skorpe.

Smagsoplevelse:

Den franske fårebrie fungerer til alle måltider, men smagen er stadig frisk og mild og det gør en Onctueux de Brebis Fårebrie særdeles velegnet på morgenbordet også.

Modningsproces:

Ved sin korte modning bevarer en Onctueux de Brebis Fårebrie sin friske smag af fåremælk, men når at sætte sig nok til at få en cremet midte. Med sin bløde tekstur og den blomstrende skorpe, er den meget smagfuld, trods den unge alder.

Serveringstip:

Bør tages ud af køleskabet 15 minutter før servering. Serveres på frisk brød og kiks. En Økologisk Fransk Fårebrie smager fantastisk sammen med syrlige bær og kompotter.

En god drikkevare hertil osten kunne være en dejlig, frugtig vin eller limonade.

Mælk

Fedt

50+ / 29% fedt

Smag

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 2 uger

Skimmeltype

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret fåremælk, havsalt, animalsk osteløbe, mælkesyrekultur, hvidskimmelkultur.
Osteskorpe: Naturlig og kan spises.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1435 KJ / 343 kcal
Fedt: 29 g
-heraf mættede fedtsyrer: 21 g
Kulhydrater: 0,5 g
-heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 20 g
Salt: 1,5 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender onsdag ved bestilling inden kl. 12