Fransk Fårebrie 50+ er produceret af økologisk, fransk fåremælk på Fromagerie Roussey Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Virksomheden Biodeal blev grundlagt i oktober 2000. Deres mission var at tilbyde franske og økologiske mejeriprodukter, af høj kvalitet, til forbrugerne. De ville desuden også hjælpe med at udvikle den franske, økologiske mælkeindustri. I 2011 blev Fromagerie Roussey købt med det formål, at bygge og udvide produktionen i hjertet af Franche-Comte.
Ligesom med vores Onctueux de Brebis, produceres der også blød, hvid skimmelost og ost med vasket skorpe samt friske mælkeprodukter som yoghurt og kvark. Både økologisk, fransk fåre-, gede- og komælk bruges til fremstillingen.
Fromagerie Roussey blev grundlagt i 1943 og beskæftiger nu 29 medarbejdere, der i alt forarbejder 11 millioner liter mælk om året. Mejeriet er stadig beliggende i det naturskønne område, ved Roussey, i det østlige Frankrig.
Konsistens:
Onctueux de Brebis Fårebrien har en blød og meget cremet konsistens, med en fast, men skærbar skorpe.
Smagsoplevelse:
Den franske fårebrie fungerer til alle måltider, men smagen er stadig frisk og mild og det gør en Onctueux de Brebis Fårebrie særdeles velegnet på morgenbordet også.
Modningsproces:
Ved sin korte modning bevarer en Onctueux de Brebis Fårebrie sin friske smag af fåremælk, men når at sætte sig nok til at få en cremet midte. Med sin bløde tekstur og den blomstrende skorpe, er den meget smagfuld, trods den unge alder.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet 15 minutter før servering. Serveres på frisk brød og kiks. En Økologisk Fransk Fårebrie smager fantastisk sammen med syrlige bær og kompotter.
En god drikkevare hertil osten kunne være en dejlig, frugtig vin eller limonade.