Maj Gouda 48+/29% er produceret af økologisk, hollandsk komælk på Aurora Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Familievirksomheden Aurora blev grundlagt i 1981 i Ven-Zelderheide, Holland. I over 40 år har den været drevet af familien Dam, hvis hjerter banker for økologiske produkter. Aurora fremstiller økologisk ost lavet af komælk, fåremælk og gedemælk.
Konsistens:
Maj Gouda 48+/29% har en glat og blød, men skærefast konsistens, som du sagtens kan skære med osteskærer eller en kniv til ostehapsere.
Smagsoplevelse:
Det særlige ved denne unge Gouda er at mælken, som bruges til at lave Maj Gouda, er betydeligt mere smagfuld end vintermælk takket være det friske græs og urter, som køerne kan græsse på for første gang efter vinteren.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet et kvarter før servering. Spis den smeltet på toast, tilføj den som salattern i en lækker salat eller på en bolle eller rugbrødsmad.
Ingredienser
Osten: Komælk*, salt, mælkesyrekultur, osteløbe
*fra kontrolleret økologisk produktion
Næringsindhold
Energi pr. 100 gram: 1746 KJ / 421 kcal
Fedt: 35,9 g
-heraf mættede fedtsyrer: 24,4 g
Protein: 35 g
Salt: 1,5 g
Sådan fragter vi din ost
Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:
- Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
- Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
- I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
- Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Holdbarhed på ost
Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.