Gouda Supreme 55+

0,27 kr. 27 DKK / 100 g

Pris

   Gouda Supreme 55+ er produceret af økologisk, hollandsk komælk på Hoidammer Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Den første gang en Gouda ost bliver omtalt, er i 1184. Selvom der er en by i Holland, der hedder Gouda, er det ikke her den første gang blev fremstillet. Dog var det i byen Gouda, man tog til, for at købe osten. Byen havde simpelthen eneret til at sælge en Gouda ost på byens torv til markedsdage.

Det var såkaldte osteportere, der i store hold, bar ostene på bårer. Man kunne kende dem på deres karakteristiske stråhatte- en tradition, som Mikael Ost i butikken Osten ved Kultorvet stadig har bevaret. Båren med ost vejede omtrent de 160 kilo, og køberne klappede i hænderne, når de bød en pris. Vandt man buddet, bar en osteportør osten til et vejehus for at afslutte salget.

I dag mødes folk stadig på torvet i byen Gouda hver torsdag morgen mellem 10 og 12:30 fra juni til august for at få deres ost vejet, smagt og prissat. Det slipper du heldigvis for, for du kan købe den lige her fra vores webshop eller i vores butik ved Kultorvet, København.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 360 Kategorier , , ,

Anbefalet tilbehør

Gouda Supreme 55+ er produceret af økologisk, hollandsk komælk på Hoidammer Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Som den eneste søn i en familie på fem, vælger Henri Willig at gå på landbrugsskole. Det resulterer i 1974, at han sammen med sin hustru Riet Willig, overtager familiegården efter sin far. Henri tager derefter et kursus i osteproduktion, der er hans store drøm og passion. Med tiden begynder et par turister at valfarte til gården, for at smage hans Gouda oste.

I dag besøges hans gårdmejeri af flere millioner besøgende, der endnu engang er imponeret over hans kundskaber med den traditionelle, hollandske Gouda ost. Han bestyrer store græsarealer, han passer godt på sine dyr og fremstiller og modner sine oste med samme passion som fra begyndelsen i 1974.

Konsistens:
Gouda Supreme 55+ har en blød og skærefast konsistens, der gør den nem at skære med høvl, osteskærer eller kniv.

Smagsoplevelse:
Gouda Supreme 55+ har en vidunderlig aromatisk smag med en rig og let sød eftersmag.

Modningsproces:
Gouda Supreme 55+ opbevares på træplader i 4 måneder og får derefter en smuk belægning.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres på brød, som ville du bruge en Danbo. Du kan også skære en Gouda Supreme i stængler eller tern og snacke i løbet af dagen. Det gør vi.

En god drikkevare hertil osten kunne være en Cabernet Sauvignon, Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Noir, Beaujolais eller en kølig Riesling.

Mælk

Fedt

55+ / 39% fedt

Smag

, ,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 4 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, vegetabilsk osteløbe, mælkesyrekultur.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1908 KJ / 455 kcal
Fedt: 39 g
-heraf mættede fedtsyrer: 24 g
Kulhydrater: <0,5 g
-heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 28 g
Salt: 2,3 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)