Gouda Supreme 55+ er produceret af økologisk, hollandsk komælk på Hoidammer Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Som den eneste søn i en familie på fem, vælger Henri Willig at gå på landbrugsskole. Det resulterer i 1974, at han sammen med sin hustru Riet Willig, overtager familiegården efter sin far. Henri tager derefter et kursus i osteproduktion, der er hans store drøm og passion. Med tiden begynder et par turister at valfarte til gården, for at smage hans Gouda oste.
I dag besøges hans gårdmejeri af flere millioner besøgende, der endnu engang er imponeret over hans kundskaber med den traditionelle, hollandske Gouda ost. Han bestyrer store græsarealer, han passer godt på sine dyr og fremstiller og modner sine oste med samme passion som fra begyndelsen i 1974.
Konsistens:
Gouda Supreme 55+ har en blød og skærefast konsistens, der gør den nem at skære med høvl, osteskærer eller kniv.
Smagsoplevelse:
Gouda Supreme 55+ har en vidunderlig aromatisk smag med en rig og let sød eftersmag.
Modningsproces:
Gouda Supreme 55+ opbevares på træplader i 4 måneder og får derefter en smuk belægning.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres på brød, som ville du bruge en Danbo. Du kan også skære en Gouda Supreme i stængler eller tern og snacke i løbet af dagen. Det gør vi.
En god drikkevare hertil osten kunne være en Cabernet Sauvignon, Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Noir, Beaujolais eller en kølig Riesling.