Kongeå Danbo 10+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk komælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Det var de lokale bønder ved Jernved og omegn, der i 1909 byggede deres eget lokale andelsmejeri. Dengang producerede man kun smør med den mælk, som gårdene havde tilovers.
I 1992 opkøbte ægteparret Laila og Ole Jørn Frederiksen mejeriet og omlagde det til et privatejet mejeri, der desuden bød på kærnemælk, smør og ikke mindst; ost. I dag er Jernved Mejeri A/S kendt for deres lækre is og islagkager, danablu, brie, rygeost og økologiske mælkeprodukter.
Konsistens:
Kongeå Danbo 10+ Mellemlagret har en halvfast konsistens og er overraskende nem at skære ud med en ostehøvl i skiver til brødet.
Smagsoplevelse:
Kongeå Danbo 10+ Mellemlagret fungerer til alle måltider, da den har en let syrlig smag.
Modningsproces:
Ved sin kitmodning får Kongeå Danbo 10+ Mellemlagret en mere intens smag og bliver fastere.
Serveringstip:
Serveres på både rugbrød og franskbrød. Kongeå Danbo 10+ Mellemlagret smager fantastisk på en nybagt bolle med en klat af din favorit marmelade. Kan også bruges i sandwich.