Høost med Chili 50+ er produceret af økologisk, østrigsk mælk og modnes på Käserebellen Mejeri i Tyskland og du kan købe den hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Mejeriet Käse Rebellen er, som navnet antyder, skabt af fire østrigske rebelske entusiaster inden for ost. De fire mænd gik sammen helt tilbage i 1860, hvor de købte en gård i Sulzberg og omlagde kælderen til mejeri samt ostelager. Den lille by Sulzberg er en kommune i det bjergfyldte distrikt Bregenz, der ligger i den østrigske delstat Vorarlberg, som i dag rummer en nationalpark.
I samme område åbnede de endnu et bjergmejeri i 1893, da Käse Rebellen fik så stor succes med deres oste. Som årene går åbner endnu to ostemejerier i Østrig og senest i 2002 bygger de et enormt ostelager i Steingarden, der ligger i Bayern. Hertil transporteres alle deres oste, hvor de ligger og fuldmodner.
Konsistens:
Høost med Chili 50+ har en blød og skærefast konsistens, som du let kan skære med osteskærer eller kniv.
Smagsoplevelse:
Høost med Chili 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en smagfuld ost med gennemtrængende smag af chili ledsaget af let røget og cremet eftersmag. Der fornemmes komplekse noter af peberfrugt, honning og creme fraiche.
Modningsproces:
Ved sin modning får Høost med Chili 50+ sin frugtige smag af Høost og bliver mere fast.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres som et indspark til en tapas. Høost med Chili 50+ smager fantastisk på ristet rugbrød eller i en sandwich. Prøv den også i en omelet eller som revet ost til pastaretter.
En god drikkevare hertil osten kunne være en økologisk Ale øl.