Andrés Gedegouda 50+ er produceret af økologisk, hollandsk gedemælk på Biokaas Kinderdijk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
For adskillige årtier siden, byggede familien Van den Haspel en gård med kreaturer ved Molenkade i Holland. Alting var med en økologisk og bæredygtig filosofi, selvom økologi endnu ikke var en term, man kendte til dengang. Foruden landbrugsaktiviteterne besluttede fru Annigje van den Haspel at fremstille ost fra nogle gamle opskrifter, hun havde opstøvet.
Den unge og ivrige André van Houwelingen begyndte at hjælpe med ostefremstillingen i de tidlige 80’ere, og han lægger navn til nogle af ostene.
Konsistens:
Andrés Gedegouda 50+ har en fast konsistens, du kan skære med høvl eller kniv.
Smagsoplevelse:
Andrés Gedegouda 50+ har en vidunderlig fyldig og cremet smag med knasende og delikate krystaller i den vellagrede ost.
Modningsproces:
Osten lagres og modnes på deres gårdmejeri i minimum et halvt år. De ligger på træhylder i hjemmelavede modningsrum og bliver tilset hver dag.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time eller mere før servering. Osten er velegnet til sandwich, tapas, ostebordet og i madlavning.
En Andrés Gedegouda 50+ passer godt til en Saugvignon Blanc eller Sancerre hvidvin. Kan også med fordel kombineres med en øl såsom Mild Ale med minimum humle, Weißbier eller en øl brygget på rug, f.eks. den fra Thisted Bryghus.