Mine 3 favoritter

Selvom det er svært at udpege den ost, jeg bedst kan lide, er der her tre gode bud. Jeg synes ofte at en ost smager bedre, når jeg ved hvor den kommer fra og hvordan den er blevet fremstillet – og af hvem. 

I gennem tiderne som bestyrer af Osten ved Kultorvet, har jeg smagt rigtig mange forskellige oste og vælger kun at sælge dem, som jeg selv kan lide. Ellers ville jeg have svært ved at sige noget pænt om dem, hvis en kunde spørger hvordan den smager.

‘Mine krav til en ost er naturligvis at den enten skal være økologisk eller biodynamisk. Derudover vægter jeg det personlige og bæredygtige højt. Så hvis jeg overvejer en ost i mit sortiment, kan jeg godt lide at kende mejeriet og vide at de giver igen af den jord de tager fra.

Mikael Ost i Osten ved Kultorvet

Santa Gadea Gederulle

Jeg synes det er et stykke kvalitetsost, med den rette balance af sødme, fedme og syrlighed.

“Den smager bare dejligt!”

Jeg plejer at spise den rent, som en hapser, men tager også den grimme smag af grønt i en salat.

Sådan spiser jeg denne ost:

  • Som en lækker ostehapser
  • I skiver på en sund salat
  • Tynd skive i min burger

Black Vintage Cheddar

Black Vintage Cheddar 50+

Denne Cheddar synes jeg er speciel, med sin efterfermentering, der gør den syrlig og sød.

“Den perfekte tapasost!”

Jeg serverer den til en tapas, sammen med noget tørret skinke eller andet magert kød.  

Sådan spiser jeg denne ost:

Læs mere om historien her…

Thise Bernstein Grubé

Her er en dansk ost, som er en Rav Åge i en luksusudgave, med knas og en cremet smag.

“Mest vidunderlige ost!”

Min favorit på en søndag morgen, er denne ost på Svaneke rugbrød med to blødkogte æg.  

Sådan spiser jeg denne ost:

  • På Svaneke rugbrød
  • I flager på min omelet
  • Ostetern i en kraftig salat
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.