Pecorino Sardo Ichnos 50+ er produceret af økologisk, italiensk fåremælk på Consorzio Ecosviluppo Sardegna Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Det privatejede mejeri-kooporativ Consorzio Ecosviluppo Sardegna ligger ud mod kysten i det sydlige Sardinien, hvor får går og græsser på økologiske marker. De producerer ikke meget mælk, men således bliver deres Pecorino oste endnu bedre.
Deres vision med mejeriet er at forene fårehyrder, mejerister og de lokale for at udbrede økologisk landbrug.
Konsistens:
Pecorino Sardo Ichnos har en fast, let smuldrende konsistens, som du kan rive eller skære med en kniv.
Smagsoplevelse:
Pecorino Sardo Ichnos er mild med en meget finkornet struktur og en behagelig rund smag. Let saltet, noter af citrus og krydderi. Pecorino Sardo Ichnos har en eftersmag af aromaer fra urter og græs.
Modningsproces:
Når modningen skrider frem, får osten gradvist en mere pikant note, teksturen bliver fastere, hvilket gør den velegnet til rive og bruge i madlavning.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time, hvis den serveres til en tapas. Hvis du bruger den til madlavning, er den nemmest at rive kold.