Kongeå Svenbo 45+

0,18 kr. 18 DKK / 100 g

Ikke på lager

Kongeå Svenbo 45+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

En Svenbo ost er en dansk ost af typen Emmentaler, som oprindeligt er fra ostelandet Schweiz. For ikke at træde de stolte bjergmænd over tæerne, udviklede vi i Danmark en tilsvarende ost og kaldte den for en Svenbo. De ligner hinanden af udseende, med store runde huller og en gul midte af sødlig og nøddeagtig ost.

Svenbo fik først tilkendt sit navn i 1974, men som omtalt, går historien går meget længere tilbage. For det schweiziske forbillede, har mere end 2000 år på bagen og bliver kaldt for ostenes konge. Forskellen fra den danske og den schweiziske signaturost er dog vandindholdet. Den klassiske schweizerost er meget tør, hvorimod den danske Svenbo er meget blød og nem at skære med både høvl og kniv.

Den første Svenbo blev udviklet og produceret i 1898 i Svendborg, hvorfra navnet stammer.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 097 Kategorier , , ,

Anbefalet tilbehør

Kongeå Svenbo 45+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk mælk på Jernved Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Jernved Mejeri er et privatejet mejeri, der drives af ægteparret Laila og Ole Jørn Frederiksen. De har siden 1992 udviklet fantastiske og økologiske oste til hele Danmark.

Mejeriet blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn og drevet som et andelsmejeri frem til 1992 hvor hovedproduktionen var smør. Det ligger lige ved Kongeåen, som løber ud i Vadehavet ved Vesterhavet syd for Esbjerg.

Konsistens:
Kongeå Svenbo 45+ har en fast konsistens, med masser af små krystaller, der knaser mellem tænderne. Kan skæres med en ostehøvl.

Smagsoplevelse:
Kongeå Svenbo 45+ fungerer til alle måltider, da den har en markant nøddesmag med en sød eftersmag.

Modningsproces:
Ved sin modning, får Kongeå Svendbo 45+ sin smag, bliver mere fast og proteinerne krystalliserer.

Serveringstip:
Skal ud af køleskabet gerne en halv time før servering. Serveres på brød eller skæres i stængler til tapas.

Mælk

Fedt

45+ / 27% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 12 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Energi: xx kJ/ xx kcal
Fedt: xx g
-heraf mættede fedtsyrer: xx g
Kulhydrat: <xx g
-heraf sukkerarter: <xx g
Protein: xx g
Salt: xx g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)