La Nauc 56+ er produceret af økologisk, fransk fåremælk på mejeriet Fromagerie coopérative des Bergers du Larzac og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Det er en gruppe landmænd, der driver fåreavl på højsletten ved Larzac, der har etableret det lille økologiske mejeri ved navn Fromagerie coopérative des Bergers du Larzac. Mejeriet drives af Thomas Du Larzac og sammen med 33 gårde, har de samlet ønsket om at skabe en række oste, der giver dig mulighed for at forstærke den franske rigdom af fåremælk.
På Papillon producerer de også den brødtype, der udvikler den særlige blåskimmel ved navn Penicillium Roqueforti, som podes direkte ind i osten efter den færdige produktion.
Konsistens:
La Nauc har en hvid og elastisk konsistens, der skal skæres med en ostekniv.
Smagsoplevelse:
La Nauc har med kraftig duft og aroma af stald med eftersmag af forårets blomster fra det naturskønne kalkstensområde ved Causse du Larzac i det sydlige Frankrig ved Aveyron.
Modningsproces:
Ved sin modning bliver La Nauc vasket og modnes i en fugtig kælder, der bevarer elasticiteten i osten.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres på ristet rugbrød eller til en tapas.
En god drikkevare hertil osten kunne være en tør Riesling eller en Rhône.