Feta DOP 50+ er produceret af økologisk, græsk fåre- og gedemælk på Kourellas Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Det græske mejeri Kourellas har en økologisk produktlinje, som de kalder for BioPan-Feta. Det var faktisk det første økologiske mejeri i Grækenland, og fik hurtigt succes med sine gede- og fåreoste. Den familiedrevne virksomhed har fremstillet oste siden 1960, men blev først certificerede økologiske i 1996. De laver deres Feta ost på præcis samme måde, som de altid har gjort.
Gårdene, hvorfra mælken kommer, er de i tæt dialog med. Da ratio med gede- og fåremælk i deres Feta er 70/30 er bestanden af får og geder ligeledes 70/30, så ingen mælk bliver til overs og går til spilde. Det er noget som de har valgt, for at være sikker på at dyrevelfærd og bæredygtighed er i top. Kvaliteten kan smages deraf.
Skulle du have lyst til at besøge mejeriet, ligger det i landsbyen Grevena på vejen fra Trikala til Thessaloniki.
Konsistens:
Feta DOP 50+ har en blød og let smuldrende konsistens, der gør den nem at skære med en skarp kniv.
Smagsoplevelse:
Feta DOP 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en kraftig smag af Feta ost.
Modningsproces:
Ved sin modning får Feta DOP 50+ sin salte smag og bliver mere fast og kraftig.
Serveringstip:
Ingen græsk salat uden vores ægte Feta DOP 50+. Skæres i tern og serveres rundhåndet til salater, til skiveskårne tomater med olivenolie eller som ostedrys over ovnretter, f.eks. en lasagne eller pizza.
En god drikkevare hertil osten kunne være en frugtig Rosé eller en frisk og kølig Sauvignon Blanc. Undgå rødvin til Feta ost.