Feta DOP 50+

0,24 kr. 24 DKK / 100 g

Pris

Feta DOP 50+ er produceret af økologisk, græsk fåre- og gedemælk på Kourellas Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Fra det nordvestlige Grækenland, går får og geder og græsser i det naturskønne område ved Grevana, der desuden er Grækenlands største nationalpark. Her, for foden af Grevena-bjergene, ligger et dedikeret, økologisk mejeri, der producerer autentisk Feta ost.

Oprindeligt stammer ordet Feta fra det italienske ord ”offa”, som i afledningsform hedder ”ofetta” og betyder ”en mundfuld”. Vi er tilbage i cirka det 4. århundrede, hvor romerne og grækerne slog pjalterne sammen og skabte det byzantinske rige. Grækerne tog navnet til sig og begyndte at kalde det for en Feta ost, der på nygræsk oversættes til ”en skive”. Den første beretning om den græske ost er dog 800 år før vores tidsregning, i Homers Odyssé, hvor fremstillingen af en unavngivet fåreost bliver nævnt mange gange.

I september 2008 blev ”World Cheese Award” afholdt i Dublin, hvor denne ægte Feta ost fra Kourellas Mejeri blev nomineret og vandt guldprisen.

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 300 Kategorier ,

Anbefalet tilbehør

Feta DOP 50+ er produceret af økologisk, græsk fåre- og gedemælk på Kourellas Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Det græske mejeri Kourellas har en økologisk produktlinje, som de kalder for BioPan-Feta. Det var faktisk det første økologiske mejeri i Grækenland, og fik hurtigt succes med sine gede- og fåreoste. Den familiedrevne virksomhed har fremstillet oste siden 1960, men blev først certificerede økologiske i 1996. De laver deres Feta ost på præcis samme måde, som de altid har gjort.

Gårdene, hvorfra mælken kommer, er de i tæt dialog med. Da ratio med gede- og fåremælk i deres Feta er 70/30 er bestanden af får og geder ligeledes 70/30, så ingen mælk bliver til overs og går til spilde. Det er noget som de har valgt, for at være sikker på at dyrevelfærd og bæredygtighed er i top. Kvaliteten kan smages deraf.

Skulle du have lyst til at besøge mejeriet, ligger det i landsbyen Grevena på vejen fra Trikala til Thessaloniki.

Konsistens:
Feta DOP 50+ har en blød og let smuldrende konsistens, der gør den nem at skære med en skarp kniv.

Smagsoplevelse:
Feta DOP 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en kraftig smag af Feta ost.

Modningsproces:
Ved sin modning får Feta DOP 50+ sin salte smag og bliver mere fast og kraftig.

Serveringstip:
Ingen græsk salat uden vores ægte Feta DOP 50+. Skæres i tern og serveres rundhåndet til salater, til skiveskårne tomater med olivenolie eller som ostedrys over ovnretter, f.eks. en lasagne eller pizza.

En god drikkevare hertil osten kunne være en frugtig Rosé eller en frisk og kølig Sauvignon Blanc. Undgå rødvin til Feta ost.

Mælk

,

Fedt

50+ / 24% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 6 måneder i saltlage

Kvalitetsmærke

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret fåremælk (70%), økologisk pasteuriseret gedemælk (30%), havsalt, vegetabilsk osteløbe.
Osteskorpe: Ingen skorpe.

Næringsindhold

Energi pr. 100 gram: 1210 KJ / 289 kcal
Fedt: 24,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 17 g
Kulhydrater: 0,7 g
-heraf sukkerarter: 0,7 g
Protein: 16,5 g
Salt: 2,5 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Scroll to Top

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)