Søvind Gedefriskost

Søvind Gedefriskost er en friskost, der er fremstillet af økologisk, dansk gedemælk på Søvind Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

En friskost som denne fra Søvind Mejeri, fremstilles af ustandardiseret gedemælk. Mælken gennemgår en pasteurisering og nedkøles til 20 grader, hvorefter mejeristen tilsætter mælkesyrekultur. Og intet andet.

I en speciel syrningstank bliver mælkes syrnet, der resulterer i en fastere masse i stil med tykmælk. For at gøre osten mere smørbar og fast, bliver vallen drænet under kølige forhold og processen foregår langsomt over et par dage i dertil indrettede ostesække.

Den færdige gedefriskost fyldes på store bægre og ompakkes af Osten ved Kultorvet i portionsanrettede størrelser. Vi har valgt at have den i vores sortiment af to årsager. For det første smager en gedefriskost usædvanligt godt. For det andet vandt osten både sølv og guld i Nordens største ostekonkurrence i 2010. Konkurrencen blev afholdt ved fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn, og er du interesseret, så afholdes det spændende event hvert år i Svendborg på Fyn.

35,00 kr.

Ikke på lager

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 070 Kategorier ,

Søvind Gedefriskost er en friskost, der er fremstillet af økologisk, dansk gedemælk på Søvind Mejeri og sælges hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Søvind Mejeri ligger ved Horsens i Jylland, hvor højdedrag og græsenge går hånd i hånd. Det er et af de ældste mejerier i Danmark, og historien går tilbage til 1884, hvor det skilte sig ud ved at producere ost fremfor det almene smør.

I dag drives Søvind Mejeri som et moderne anlæg, der dog har bevaret de traditionelle ostefremstillinger, med tre kerneværdier: Holdning, mod og smag. De fravælger bevidst kemien fra deres lækre produkter, som råder over friskoste, der nænsomt lægges i sække og puttes i drænkarret, som var de små børn.

Konsistens:
Gedefriskost er med sin bløde og cremede konsistens, nem at smøre ud og servere på et stykke brød med en smørekniv.

Smagsoplevelse:
Gedefriskost fungerer til alle måltider, men særligt til morgenmad eller frokost, hvis du er til en let syrlig friskost.

Modningsproces:
Osten syrnes og vallen udskilles over et par dage.

Serveringstip:
Gedefriskost er en fantastisk smøreost til nybagt brød. Den kan også meget vel anvendes i en dressing til en god salat.

Vægt 120 g
Mælk

Smag

Fedt

14% fedt

Lagring

Friskost

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret gedemælk, salt, vegetabilsk osteløbe, mælkesyrekultur.

Næringsindhold

Er på vej.

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.