Rå Hathor 50+

  Hinge Rå Hathor 50+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk råmælk på Hinge Mejeri og forhandles af Osten ved Kultorvet.

Denne meget unikke ost er fremstillet af råmælk. Råmælk kan betyde to ting; enten er det den rå mælk, der tages fra koen når den har født en kalv. I dette tilfælde betyder det dog ikke, at mælken tages fra en kalv, men derimod at mælken ikke er varmebehandlet eller pasteuriseret. Det betyder at mælken er fyldt med naturlige bakterier og mikroorganismer, som kan smages i mælken.

En råmælksost af råmælksmælk er kendetegnet ved en dybde og kompleksitet i den færdige ost. Hinge Mejeri er et af de få mejerier, der har tilladelse til at producere sådan en ost, da det kræver særlige foranstaltninger og medfører skarp kontrol af hver enkel ost.

Råmælksosten fremstilles af råmælk fra 180 græsgående køer og modnes på et særligt indrettet kitlager på Hinge Mejeri i minimum 9 måneder. Resultatet er en Rå Hathor 50+, der er kendetegnet ved en ren mælkesmag, en smuk struktur og karakteristiske krystaller i osten. Den gullige ost har få huller og er fast.

0,33 kr. 33 DKK / 100 g

Pris

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 085 Kategorier ,

Hinge Rå Hathor 50+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk råmælk fra køer på Hinge Mejeri og forhandles af Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Langt ude på landet, et sted i Midtjylland mellem Viborg og Silkeborg, ligger et økologisk landbrug med et tilknyttet gårdmejeri ved navn Hinge Mejeri. Mejeriet har eksisteret siden år 2000, og familien har drevet økologisk landbrug siden 1986. På gården går der 180 glade økokøer rundt og græsser på Evald og Erenes Vestergaards gård ”Lille Tanghus”.

Den rene og økologiske mælk pumpes direkte fra malkerummet ind i ostekarret. Her står den erfarne mejerist Mogens Jensen og producerer med det samme en ost. Oste fra Hinge Mejeri fremstilles på baggrund af de årelange erfaringer med en Høost, som de tager det bedste fra og i stedet udvikler en Rå Hathor ost.

Konsistens:
Rå Hathor 50+ er med sin faste og hårde konsistens, nemmest at skære ud med en ostehøvl eller skarp kniv.

Smagsoplevelse:
Rå Hathor 50+ får en let syrlig smag tilsat noter af søde frugter og nødder.

Modningsproces:
Osten kitmodnes på Hinge Mejeri og resulterer i en mellemlagret, rå og naturlig smag af ost.

Serveringstip:
Rå Hathor 50+ er velegnet på en skive brød. Anbefales særligt til et tapasbord.

Mælk

,

Fedt

50+ / 36% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 9 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk upasteuriseret komælk (råmælk), salt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe.
Osteskorpe: Paraffin.

Næringsindhold

Næringsværdi pr. 100g:
Energi: 1834 kJ/ 442 kcal
Fedt: 36 g
-heraf mættede fedtsyrer: 22 g
Kulhydrat: <0,5 g
-heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 29 g
Salt: 2,0 g

Sådan fragter vi din ost

Vi forsøger at holde omkostningerne nede, så vi i stedet kan tilbyde gode priser på god øko ost. Vi håndskærer, håndvejer og håndpakker derfor alle varer vi sender afsted fra vores webshop. Sådan her foregår det:

  • Før vi sender dine oste til dig, vejer vi dem og pakker dem hver især ind i ostepapir eller film.
  • Herefter vakuumpakker vi også hver især dine oste.
  • I den typiske genbrugte papkasse, lægger vi først et fryselegeme nederst.
  • Til sidst pakker vi dine oste ind i bobleplast og kassen lukkes med papirstape.
Læs mere om vores grønne leveringsmetode her.
Holdbarhed på ost

Når osten ikke får ilt, så modnes den heller ikke. Også selvom du skulle have glemt, at putte den i køleskabet, når du er kommet hjem. En vakuumpakket ost holder sig nemlig i længere tid, så du kan uden bekymring, købe stort ind til en uge eller måned ad gangen.

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.