Hinge Rå Hathor 50+ Mellemlagret, er produceret af økologisk, dansk råmælk fra køer på Hinge Mejeri og forhandles af Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Langt ude på landet, et sted i Midtjylland mellem Viborg og Silkeborg, ligger et økologisk landbrug med et tilknyttet gårdmejeri ved navn Hinge Mejeri. Mejeriet har eksisteret siden år 2000, og familien har drevet økologisk landbrug siden 1986. På gården går der 180 glade økokøer rundt og græsser på Evald og Erenes Vestergaards gård ”Lille Tanghus”.
Den rene og økologiske mælk pumpes direkte fra malkerummet ind i ostekarret. Her står den erfarne mejerist Mogens Jensen og producerer med det samme en ost. Oste fra Hinge Mejeri fremstilles på baggrund af de årelange erfaringer med en Høost, som de tager det bedste fra og i stedet udvikler en Rå Hathor ost.
Konsistens:
Rå Hathor 50+ er med sin faste og hårde konsistens, nemmest at skære ud med en ostehøvl eller skarp kniv.
Smagsoplevelse:
Rå Hathor 50+ får en let syrlig smag tilsat noter af søde frugter og nødder.
Modningsproces:
Osten kitmodnes på Hinge Mejeri og resulterer i en mellemlagret, rå og naturlig smag af ost.
Serveringstip:
Rå Hathor 50+ er velegnet på en skive brød. Anbefales særligt til et tapasbord.