Gule Kristian 50+

 Gule Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

En Gule Kristian er håndlavet og håndvaskes både i stensalt og rødkit. Det skaber en fin og spiselig skorpe, som smagsmæssigt udvikler sig til en mild og landlig ost, med en smøragtig smag og et hint af staldduft.

Osten lagres på Kristiansminde Mejeri i 4 uger før vi får den hjem og gerne lagrer den lidt ekstra. Det fremmer den dejlige smag i osten, der håndlaves af biodynamisk mælk. Derfor har osten også fået kvalitetsmærket Demeter, som betyder, at køerne stammer fra et antroposofisk biodynamisk jordbrug. Det var Rudolf Steiner, der tilbage i 1924 grundlagde principperne for Demeter, som er landbrug og produktion af fødevarer med endnu højere krav end økologi.

0,30 kr. 30 DKK / 100 g

Ikke på lager

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 053 Kategorier ,

Gule Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Det lille Gårdmejeri ved navn Kristiansminde ved Varde, har fået sit navn af den tidligere gårdejer Kristian. I 2010 henover efteråret, opkøbte Naturmælk mejeriet for at fremstille håndlavede og biodynamiske oste.

Køerne, som mælken kommer fra, spiser græs og hø, der sikrer flere næringsstoffer i mælken og giver en bedre smag. Den skånsomme pasteurisering af mælken bidrager til en naturlig høj fedtprocent og en intens mælkesmag i osten.

Under produktionen fiskes ostekornene med håndkraft, som er den traditionelle måde at fremstille ost på fra gammel tid.

Konsistens:
Gule Kristian 50+ har en fast konsistens med fine små huller, der gør den nem at skære med en skarp kniv.

Smagsoplevelse:
Røde Kristian 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en smøragtig ost med smag af stald fra rødkitkulturen.

Modningsproces:
Ved sin modning får Røde Kristian 50+ sin karakteristiske smag, bliver elfenbensfarvet og får en mere skærefast struktur.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres til et tapasbord. Gule Kristian 50+ smager også fantastisk på kiks eller brød.

Mælk

,

Fedt

50+ / 32% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 5 måneder

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret og biodynamisk komælk, stensalt, mælkesyrekultur, vegetabilsk osteløbe, rødkitkultur, skimmelkultur.
Osteskorpe: Naturlig og kan spises.

Næringsindhold

Næringsværdi pr. 100 g:
Energi: KJ 1550/ kcal 374
Fedt: 32g
-heraf mættet fedtsyrer: 22g
Kulhydrat: <0,5g
-heraf sukkerarter: <0,5g
Protein: 21g
Salt: 1,3g

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.