Gule Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Det lille Gårdmejeri ved navn Kristiansminde ved Varde, har fået sit navn af den tidligere gårdejer Kristian. I 2010 henover efteråret, opkøbte Naturmælk mejeriet for at fremstille håndlavede og biodynamiske oste.
Køerne, som mælken kommer fra, spiser græs og hø, der sikrer flere næringsstoffer i mælken og giver en bedre smag. Den skånsomme pasteurisering af mælken bidrager til en naturlig høj fedtprocent og en intens mælkesmag i osten.
Under produktionen fiskes ostekornene med håndkraft, som er den traditionelle måde at fremstille ost på fra gammel tid.
Konsistens:
Gule Kristian 50+ har en fast konsistens med fine små huller, der gør den nem at skære med en skarp kniv.
Smagsoplevelse:
Røde Kristian 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en smøragtig ost med smag af stald fra rødkitkulturen.
Modningsproces:
Ved sin modning får Røde Kristian 50+ sin karakteristiske smag, bliver elfenbensfarvet og får en mere skærefast struktur.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres til et tapasbord. Gule Kristian 50+ smager også fantastisk på kiks eller brød.