Bette Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.
Om mejeriet:
Da et biodynamisk mejeri skal holdes separat fra et økologisk, opkøbte Naturmælk i efteråret 2010 det lille Gårdmejeri Kristiansminde. Det ligger tæt på Naturmælk i Vestjylland ved Esbjerg. Den tidligere gårdejer Kristian, ligger navn til mejeriet.
Kristiansminde Mejeri er 100% biodynamisk og køerne samt produktionen af oste følger derved de biodynamiske retningslinjer. Til et eksempel bliver køerne ikke fodret med ensilage, men derimod frisk græs, urter og hø. De særlige foranstaltninger på Kristiansminde Mejeri søger for at mælken ikke centrifugeres, så smagen og fedtprocenten bevares. Derudover behandles mælken meget skånsomt, hvor den pasteuriseres ved lav temperatur over kort tid.
Med håndkraft bliver ostekornene ”fisket”, så Ostemesteren har føling med processen, hvilket er den originale metode at fremstille ost på.
Konsistens:
Bette Kristian 50+ har en mellemblød konsistens med fine små huller, der gør den nem at skære med en skarp kniv.
Smagsoplevelse:
Bette Kristian 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en fuldfed og aromatisk smag med et strejf af hyldeblomst.
Modningsproces:
Ved sin modning får Bette Kristian 50+ sin karakteristiske smag, bliver elfenbensfarvet og får en mere skærefast struktur.
Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres til et tapasbord. Bette Kristian 50+ smager også fantastisk på kiks eller brød.
En god drikkevare hertil osten kunne være kold hyldeblomstsaft eller en snaps på hyldeblomst.