Bette Kristian 50+

Bette Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Denne ost lagres på Kristiansminde Mejeri i 6 uger, hvorefter vi lagrer den ekstra hos Osten ved Kultorvet. Det gør vi for at fremme den specielle smag af franskinspireret gårdost kombineret med jyske håndværkstraditioner.

En Bette Kristian er håndlavet og håndvaskes i te fra hyldeblomster. Skorpen er ligeledes omsvøbt i spiselige og tørrede hyldeblomster. Det skaber en fin og spiselig skorpe med mild smag af hyldeblomst. Smagsmæssigt udvikler den sig fremragende over tid og får en let sødlig smøgagtig smag kombineret med en let bitterhed fra teen og en syrlig eftersmag.

Kvalitetsmærket Demeter gives til de oste, hvor køerne, som mælken kommer fra, lever på et antroposofisk biodynamisk dyrket jordbrug. Filosofien blev skabt af Rudolf Steiner i 1924 og i modsætning til et økologisk landbrug, følger det biodynamiske landbrug endnu strengere principper og hensyn for dyrene. Derfor kan du forvente af en ost som Bette Kristian, at osten er af høj kvalitet og det kan smages deraf.

0,30 kr. 30 DKK / 100 g

Ikke på lager

Hjemmelevering

Vi sender samme dag ved bestilling inden kl. 12:00
Såfremt du bestiller tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Varenummer: 054 Kategorier ,

Bette Kristian 50+ er produceret af biodynamisk, dansk mælk på det biodynamiske Gårdmejeri Kristiansminde, der er ejet af Naturmælk Mejeri og du kan købe den eksklusivt hos Osten ved Kultorvet.

Om mejeriet:
Da et biodynamisk mejeri skal holdes separat fra et økologisk, opkøbte Naturmælk i efteråret 2010 det lille Gårdmejeri Kristiansminde. Det ligger tæt på Naturmælk i Vestjylland ved Esbjerg. Den tidligere gårdejer Kristian, ligger navn til mejeriet.

Kristiansminde Mejeri er 100% biodynamisk og køerne samt produktionen af oste følger derved de biodynamiske retningslinjer. Til et eksempel bliver køerne ikke fodret med ensilage, men derimod frisk græs, urter og hø. De særlige foranstaltninger på Kristiansminde Mejeri søger for at mælken ikke centrifugeres, så smagen og fedtprocenten bevares. Derudover behandles mælken meget skånsomt, hvor den pasteuriseres ved lav temperatur over kort tid.

Med håndkraft bliver ostekornene ”fisket”, så Ostemesteren har føling med processen, hvilket er den originale metode at fremstille ost på.

Konsistens:
Bette Kristian 50+ har en mellemblød konsistens med fine små huller, der gør den nem at skære med en skarp kniv.

Smagsoplevelse:
Bette Kristian 50+ fungerer til alle måltider, hvis du er til en fuldfed og aromatisk smag med et strejf af hyldeblomst.

Modningsproces:
Ved sin modning får Bette Kristian 50+ sin karakteristiske smag, bliver elfenbensfarvet og får en mere skærefast struktur.

Serveringstip:
Bør tages ud af køleskabet en halv time før servering. Serveres til et tapasbord. Bette Kristian 50+ smager også fantastisk på kiks eller brød.

En god drikkevare hertil osten kunne være kold hyldeblomstsaft eller en snaps på hyldeblomst.

Mælk

,

Fedt

50+ / 32% fedt

Smag

,

Osteløbe

Lagring

Lagret i min. 6 uger

Ingredienser

Osten: Økologisk pasteuriseret og biodynamisk komælk, stensalt, mælkesyrekultur, vegetabilsk osteløbe, rødkitkultur, skimmelkultur, økologisk hyldeblomst.
Osteskorpe: Naturlig og kan spises.

Næringsindhold

Næringsværdi pr. 100 g:
Energi: KJ 1550/ kcal 374
Fedt: 32g
-heraf mættet fedtsyrer: 22g
Kulhydrat: <0,5g
-heraf sukkerarter: <0,5g
Protein: 21g
Salt: 1,3g

Anbefalet tilbehør

Scroll til toppen

HURTIG LEVERING?

Vi sender dagen efter ved bestilling inden kl. 12 (vi sender ikke pakker i weekenden)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.